Ευρωπαϊκή έρευνα σχετικά με την χρήση των νέων τεχνολογιών στην οδική ασφάλεια των ποδηλάτων

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 01/12/2022 - 10:29
υρωπαϊκή έρευνα σχετικά με την χρήση των νέων τεχνολογιών στην οδική ασφάλεια των ποδηλάτων

Σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο πολλοί χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς και πολλοί άλλοι αρχίζουν και αντικαθιστούν το αυτοκίνητο με το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους. Τα οφέλη του ποδηλάτου είναι γνωστά και πολλαπλά, σχετικά με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του χρήστη, όσο και σχετικά με το μειωμένο κόστος και χρόνο μετακίνησης που το συνοδεύουν. Επιπλέον το ποδήλατο είναι το πιο φιλικό μέσο μεταφοράς προς το περιβάλλον.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα, όπου η ανάπτυξή τους είναι ραγδαία, παρέχουν υποβοήθηση στους χρήστες διευκολύνοντας έτσι τη χρήση τους σε μεγαλύτερες αποστάσεις, με μεγαλύτερη ταχύτητα και λιγότερη κούραση.

Ιδιαίτερης σημασίας παρόλα αυτά είναι και ο τομέας της ασφάλειας των ποδηλάτων, ο οποίος επιδέχεται βελτίωση, και απασχολεί μεγάλο κομμάτι της επιστημονικής κοινότητας σήμερα. Σε αυτή την προσπάθεια για την αύξηση της ασφάλειας στα ποδήλατα ο συμπατριώτης μας Γεώργιος Καπουσίζης, υποψήφιος διδάκτορας στον τομέα της ποδηλατικής ασφάλειας στο Πανεπιστημίου Τβέντε στην Ολλανδία, συμμετέχει σε έρευνα μέσω ερωτηματολογίου σχετικά με νέα συστήματα στα ποδήλατα τα οποία μπορούν να αυξήσουν την ασφάλεια.

Μέσα από αυτό το ερωτηματολόγιο προσπαθούν να βρουν τις τεχνολογίες που θα έκαναν τα ποδήλατα ασφαλέστερα, βοηθώντας ένα χρήστη ποδηλάτου μην να εμπλακεί σε ατύχημα χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και πιο αποδοτικά ενεργοποιώντας την επικοινωνία μεταξύ φαναριών και ποδηλάτου, ώστε τα ποδήλατα να έχουν πράσινο.

Αν θέλετε να πάρετε μέρος στην έρευνα πατήστε εδώ.