Χίος, Παρασκευή 29 Μαΐου

Μοσχαράκι σαν «γύρος»

Κυρ, 23/02/2020 - 23:18


ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ, Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

Γρήγορη, πρωτότυπη και απίθανα νόστιμη συνταγή. Ιδανική και για οικογενειακό γεύμα, αλλά και για μια ξαφνική επίσκεψη φίλων. Ταιριάζει με πατάτες τηγανητές ή με έναν βουτυρένιο πουρέ, ακόμα και με κουσκούς.

Εύκολο / Προετοιμασία + Αναμονή: 30΄ Ψήσιμο: 10΄
 

Υλικά (για 3-4 μερίδες)

  • 2 σπαλομπριζόλες (600 γρ. συνολικά), χωρίς κόκαλο, σε φέτες πάχους 2 εκ.

Για τη μαρινάδα

  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες  
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 2½ κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι (για το σερβίρισμα)
  • ξερή ρίγανη (για το σερβίρισμα)

Διαδικασία

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα μαζί με το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 15-20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.

Απλώνουμε το κρέας με τη μαρινάδα του σε μία στρώση στο ταψί και ψήνουμε για 6-10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλά ψημένο μάς αρέσει.

Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ρίγανη, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και ζεστές πίτες.

Καθημερινή

Σχετικά άρθρα