Κατάλληλα χρώματα τοίχου για ξύλινο πάτωμα

10 ιδέες για χρώματα τοίχου που ταιριάζουν απόλυτα με ξύλινο πάτωμα
Δευ, 08/02/2021 - 16:48

Το ξύλινο πάτωμα είναι μια δημοφιλής επιλογή για την πλειοψηφία των ελληνικών σπιτιών. Το ξύλο στη διακόσμηση δίνει μια ζεστασιά και μια διαχρονικότητα, στα δωμάτια που τοποθετείται. Ειδικά στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ένα πανέμορφο ξύλινο πάτωμα. 

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται 10 ιδέες για χρώματα τοίχου που ταιριάζουν απόλυτα με ξύλινο πάτωμα.

1. Λευκό χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα 
 

katallila-chromata-toichoy-gia-xylino-patoma0

Ένας από τους πιο κλασικούς και minimal συνδυασμούς που μπορεί να υπάρχει στα περισσότερα σπίτια, είναι το λευκό χρώμα στους τοίχους. Το λευκό χρώμα θα φωτίσει το σπίτι σας, ενώ εύκολα συνδυάζεται με οποιαδήποτε απόχρωση ξύλινου δαπέδου, από την πιο σκούρα μέχρι την πιο ανοιχτή. 
 
2. Μαύρο χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα
 

katallila-chromata-toichoy-gia-xylino-patoma1

 
Για μια μοντέρνα και ροκ νότα στον χώρο σας, βάψτε τον τοίχο σας μαύρο. Το μαύρο μπορεί να γίνει η τέλεια απόχρωση για ένα ξύλινο πάτωμα και είναι μια επιλογή που σίγουρα θα σας παρακινήσει να γίνετε πιο δημιουργικοί με τη διακόσμηση του σπιτιού σας.
 
3. Γκρι χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα  
 

katallila-chromata-toichoy-gia-xylino-patoma2
 

Άλλη μια αρκετά κλασική αλλά ταυτόχρονα και πολύ σύγχρονη επιλογή είναι να συνδυάσετε το ξύλινο δάπεδο σας με γκρι τοίχο. Το γκρι είναι ένα ουδέτερο χρώμα το οποίο μπορεί να απογειώσει το στυλ του σπιτιού. Δοκιμάστε, ακόμη, να συνδυάσετε το γκρι χρώμα στον τοίχο σας με μια γκρι απόχρωση στο ξύλινο δάπεδο.

4. Καφέ χρώμα τοίχου με ξύλινο πάτωμα 
 

katallila-chromata-toichoy-gia-xylino-patoma3

Ίσως μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε όταν έχετε ξύλινο πάτωμα και θέλετε να βάψετε τον τοίχο σας, είναι το καφέ χρώμα. Το καφέ είναι μια πολύ ζεστή απόχρωση, η οποία θα ταιριάζει τέλεια με οποιαδήποτε ξύλινο δάπεδο και αν έχετε επιλέξει.

5. Μπεζ χρώμα τοίχου με ξύλινο δάπεδο
 

katallila-chromata-toichoy-gia-xylino-patoma4

Μια αρκετά δημοφιλής επιλογή για τα σπίτια που έχουν ξύλινα δάπεδα είναι και ο μπεζ τοίχος. Το μπεζ είναι ένα αρκετά εύκολο χρώμα το οποίο μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά ακόμα και με ξύλινα δάπεδα σε πιο σκούρες αποχρώσεις. 

Tip: Για κάθε ξύλινο δάπεδο υπάρχει και η κατάλληλη απόχρωση του μπεζ που ταιριάζει. 
 
6. Πορτοκαλί χρώμα τοίχου με ξύλινο δάπεδο 
 

katallila-chromata-toichoy-gia-xylino-patoma5

Το πορτοκαλί είναι ένα ζωηρό χρώμα που προσθέτει ζωντάνια και ενισχύει την αίσθηση ζεστασιάς που δημιουργεί το ξύλινο πάτωμα. Για ένα φυσικό και διαχρονικό αποτέλεσμα, δοκιμάστε να βάψετε τον τοίχο σας σε πιο γήινες αποχρώσεις του πορτοκαλί που καφετίζουν ελαφρώς και θα δώσετε μια άλλη διάθεση στον χώρο.   
 
7. Πράσινο χρώμα τοίχου με ξύλινο δάπεδο

katallila-chromata-toichoy-gia-xylino-patoma6
 

Το πράσινο και το καφέ είναι ένας συνδυασμός που έρχεται κατευθείαν από τη φύση. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια πιο τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι, τότε μη διστάσετε να βάψετε τους τοίχους σας σε πράσινες αποχρώσεις. 

8. Μπλε σκούρο χρώμα τοίχου με ξύλινο δάπεδο 
 

katallila-chromata-toichoy-gia-xylino-patoma7
 

Για να αποκτήσετε ένα αίσθημα ηρεμίας και χαλάρωσης όταν μπαίνετε σπίτι, μία ιδανική απόχρωση για τους τοίχους είναι το σκούρο μπλε. Θα δώσει ένα στυλ πιο σοβαρό στον χώρο ενώ ταιριάζει τέλεια με οποιαδήποτε απόχρωση του ξύλου έχετε. 
 
9. Γαλάζιο χρώμα τοίχου με ξύλινο δάπεδο
 

katallila-chromata-toichoy-gia-xylino-patoma8
 

Το γαλάζιο είναι ένα δροσερό χρώμα που θα φέρει μια πιο καλοκαιρινή διάθεση στο σπίτι. Είναι μια πολύ φωτεινή και χαρούμενη απόχρωση του μπλε που θα δώσει ένα νησιώτικο αέρα, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί και με πιο ανοιχτές ξύλινες αποχρώσεις. 
 
10. Μωβ χρώμα τοίχου με ξύλινο δάπεδο 
 

katallila-chromata-toichoy-gia-xylino-patoma9
 

Το μωβ θεωρείται χρώμα αριστοκρατικό που αποπνέει πολυτέλεια. Σίγουρα αποτελεί μία ιδιαίτερη πρόταση για να βάψετε τον τοίχο σας. Αν συνδυάσετε το ξύλινο δάπεδο, με το μωβ χρώμα, τότε το καλύτερο θα ήταν να επιλέξετε πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως το δαμασκηνί. Μια τέτοια επιλογή θα δώσει ένα ιδιαίτερα κομψό αποτέλεσμα.

Πηγή: Douleutaras.gr