Τα φυσικά νύχια είναι τάση – Πώς να πετύχεις το Νo-Manicure Manicure

Χωρίς βερνίκι; Κανένα πρόβλημα.
Παρ, 05/04/2024 - 16:53

Τα μακριά, κομψά, φυσικά νύχια έχουν την τιμητική τους και αγαπάμε κάθε ευκαιρία να δίνουμε στα νύχια μας να αναπνεύσουν και να ξεκουραστούν από τις τεχνικές του χειμώνα.

Αν και τα φυσικά νύχια ακούγονται εύκολα στην πραγματικότητα πρόκειται για κατόρθωμα, ειδικά αν έχεις συνηθίσει να έχεις εδώ και καιρό χρώμα στα νύχια σου. Τα φυσικά μας νύχια μπορούν να ξεφλουδίσουν, να αποχρωματιστούν και να γίνουν εύθραυστα και επιρρεπή σε σπάσιμο. Δες πώς μπορείς να τα επαναφέρεις.

Κάνε τα να αστράφτουν

Πρώτα πρώτα η υγιεινή. Βούτηξε τα νύχια σου σε ζεστό νερό με διάλυμα σαπουνιού και ελαιόλαδου. Αυτό θα μαλακώσεις τις σκληρύνσεις κάτω και γύρω από το νύχι καθώς και την επιδερμίδα χωρίς να τα αφυδατώσει. Θα χρειαστείς 5 έως 10 λεπτά μούλιασμα, οπότε βάλε κάτι στην τηλεόραση ή κλείσε τα μάτια σου και πάρε μερικές ανάσες.

Λίμαρε και μην κόβεις

Οι νυχοκόπτες είναι ΟΚ για πιο κοντά στυλ, αλλά τείνουν να χαλούν το σχήμα στα μακριά νύχια και να κάνουν αιχμηρές άκρες. Για να προστατέψεις την ακεραιότητα των νυχιών σου λίμαρε στο επιθυμητό μήκος και σχήμα. Ωστόσο, το καλύτερο σχήμα για να αποφευχθεί το σπάσιμο είναι ένα στρογγυλεμένο σχήμα προς αμυγδαλωτό.

Buff it out

Ένα κλασικό buffer είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γυαλίσεις φυσικά τα νύχια σου εξομαλύνοντας τις ραβδώσεις και τις αυλακώσεις.

Συμπληρώματα

Για να αποφύγεις τις ραβδώσεις καθώς και τον αποχρωματισμό, βεβαιώσου ότι λαμβάνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά. Οι ειδικοί λένε ότι ορισμένες ελλείψεις μπορεί να εμφανιστούν στα χέρια μας. Οι λευκές κηλίδες και οι οριζόντιες γραμμές είναι σημάδι ανεπάρκειας ψευδαργύρου, ενώ οι κάθετες ραβδώσεις είναι σημάδι ανεπάρκειας σιδήρου ή βιταμίνης C. Η καθημερινή λήψη πολυβιταμινών και συμπληρωμάτων ομορφιάς θα αποδώσει σημαντικά. Πάντα σε συνεργασία με τον γιατρό σου.

Θρέψε και ενυδάτωσε

Διατηρώντας τα νύχια υγρά θα τα κρατήσει εύκαμπτα, που σημαίνει ότι θα λυγίσουν κατά σε όποια πίεση. Έχε μία πλούσια ενυδατική κρέμα δίπλα στον νιπτήρα και στην τσάντα σου και επέμενε στην περιοχή κοντά στα νύχια με ελαφρύ μασάζ. Μία φορά την εβδομάδα κάνε ένα peeling με ελαιόλαδο και ζάχαρη.

Τέλος, απόφυγε να κόβεις τα πετσάκια σου πολύ κοντά στα νύχια από βακτήρια και μύκητες. Σπρώξε τα προς τα πίσω, κι αυτό αρκεί.

Πηγή: savoirville.gr