Χίος, Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Πρακτικές συμβουλές και λύσεις για τον καθαρισμό του σαλονιού σας

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 29/05/2018 - 17:37

Ένα βήμα πριν το καλοκαίρι οργανώνοντας και ανανεώνοντας το σπίτι μας ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε ακόμα τη θερινή περίοδο με ανεβασμένη διάθεση! Το σπίτι μας είναι έτοιμο για καλοκαιρινές βεγγέρες και τραπέζια με αγαπημένους φίλους και συγγενείς, οι καναπέδες όμως είναι αρκετά... εμφανίσιμοι ή μήπως έχει έρθει η ώρα για ένα καλό καθάρισμα;

Το πώς θα καθαρίσουμε τον καναπέ μας έχει να κάνει αφ' ενός με το πόσο λερωμένος είναι (π.χ. από τι έχει λερωθεί, είναι λερωμένος τοπικά ή σε όλη την επιφάνειά του), και αφ' ετέρου με το ύφασμά του (διαφορετικά υφάσματα μπορεί να χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση). Επιπλέον, αν ο καναπές είναι παλιός, πιθανώς να έχουν αναπτυχθεί σε αυτόν μικρόβια ή να είναι γεμάτος ακάρεα, αποτελώντας έτσι κίνδυνο, ακόμα και για τα μέλη της οικογένειάς μας.

Πώς μπορούμε να  καθαρίσουμε το σαλόνι μόνοι μας;
Το πιο σημαντικό  για να διατηρείται πάντα ο καναπές μας σε καλή κατάσταση είναι να τον καθαρίζουμε άμεσα τη στιγμή που θα λερωθεί και να μην αφήνουμε τους λεκέδες να «ποτίζουν». Τα σωστά βήματα που θα πρέπει να ακολουθούμε είναι τα εξής:
1. Ηλεκτρική σκούπα
Πριν από οτιδήποτε άλλο «περνάμε» τον καναπέ καλά με την ηλεκτρική σκούπα. Οι περισσότερες καινούργιες ηλεκτρικές σκούπες έχουν ειδικά εξαρτήματα που τοποθετούνται στην άκρη τους για να «χώνονται» και να καθαρίζουν σε βάθος ακόμα και τα πιο δύσκολα σημεία του καναπέ. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε με την ηλεκτρική τόσο τα μπράτσα, όσο και την πλάτη του καναπέ.
2. Πανί για τις ξύλινες επιφάνειες
Αν ο καναπές μας έχει πολλές ξύλινες επιφάνειες, τις «περνάμε» με ένα πανί για να φύγει η σκόνη.
3. Προσοχή στο ύφασμα
Πριν χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε καθαριστικό για τον καναπέ ελέγχουμε τυχόν οδηγίες που μπορεί να υπάρχουν από την αγορά του καναπέ. Αν δεν έχουμε τέτοιες οδηγίες βλέπουμε αν στο εσωτερικό των μαξιλαριών υπάρχει ταμπελάκι με οδηγίες πλυσίματος (π.χ. αν το ύφασμα αφαιρείται από τα μαξιλάρια και πλένεται, σε πόσους βαθμούς κ.λπ.). Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτό το στάδιο γιατί σίγουρα δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε χειρότερη ζημιά στον καναπέ μας.

4. Προϊόν καθαρισμού
Αν δεν θέλουμε να βάλουμε στον καναπέ κάποιο χημικό προϊόν, δοκιμάζουμε να τον καθαρίσουμε με ένα πανί, το οποίο θα έχει «ποτίσει» με νερό και λίγο ξύδι ή με νερό και λίγη αμμωνία. Ο συνδυασμός αυτός συνιστάται για βελούδινα υφάσματα ή για συνθετικά με μικροΐνες. Τρίβουμε τους λεκέδες κόντρα στο ύφασμα και αφού τους απομακρύνουμε αφήνουμε το ύφασμα λίγη ώρα για να στεγνώσει. Το αποτελέσματα ίσως δεν είναι τόσα εντυπωσιακά αλλά σίγουρα η κατάσταση του καναπέ μας θα βελτιωθεί!
Αν αναζητάμε μια πιο οριστική και αποτελεσματική λύση τότε ίσως πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιον επαγγελματία καθαριστή ο οποίος και θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τον καθαρισμό του σαλονιού μας.  

Εμείς απευθυνθήκαμε στο ταπητοκαθαριστήριο 5clean Παπαγιαννακης και στον κ. Κώστα Παπαγιαννάκη για να πάρουμε χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τον καθαρισμό του καναπέ μας αλλά και να ενημερωθούμε αν τελικά μας συμφέρει να μην αντικαταστήσουμε το σαλόνι μας και να προχωρήσουμε σε καθαρισμό.
- Κ. Παπαγιαννάκη μπορείτε να μας δώσετε κάποιες συμβουλές σχετικά με τον καθαρισμό του σαλονιού μας;
- Ίσως η πιο σημαντική συμβουλή είναι η άμεση αντιμετώπιση του λεκέ. Τη στιγμή που θα λερωθεί ο καναπές θα πρέπει να μαζευτούν αμέσως τα υγρά με ένα απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια με ένα πανί, πριν προλάβουν να  διεισδύσουν σε βάθος στο ύφασμα. Αύτη η απλή κίνηση μπορεί να μας δώσει σημαντική διαφορά στο αποτέλεσμα! 

- Το κόστος ενός επαγγελματικού καθαρισμού είναι απαγορευτικό;
- Όπως συνηθίζω να λέω ο επαγγελματικός καθαρισμός δεν αποτελεί πια μια περιττή πολυτέλεια! Για μας το πιο σημαντικό είναι να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες σε πολύ προσιτές τιμές έτσι ώστε κάθε νοικοκυριό να μπορεί χωρίς δεύτερη σκέψη να μας επιλέξει! Μπορώ να σας πω ότι αυτές τις δύσκολες εποχές τη στιγμή που η αντικατάσταση και η αγορά ενός καινούργιου καναπέ είναι απαγορευτική, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να προσφέρουμε ουσιαστικές λύσεις και να μεταμορφώνουμε πραγματικά τον παλιό σας καναπέ! Μπορείτε να δείτε περισσότερα σχετικά με τις τρέχουσες προσφορές μας στο site μας tapitokatharistiria-chios.gr

- Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται ο επαγγελματικός καθαρισμός;
- Αν σκεφτούμε ότι ο καναπές μας είναι ίσως το έπιπλο του σπιτιού μας που χρησιμοποιούμε περισσότερο τότε καταλαβαίνουμε ότι ο συχνός καθαρισμός του είναι απαραίτητος. Επαγγελματικός καθαρισμός ανά 1-2 χρόνια μας εξασφαλίζει ότι θα καταφέρουμε να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής του καθιστικού μας αλλά και θα είμαστε σίγουροι ότι εμείς και η οικογένειά μας απολαμβάνουμε έναν πραγματικά καθαρό καναπέ! 
- Κ. Παπαγιαννάκη, κλείνοντας, θα θέλατε να δώσετε μια τελευταία συμβουλή;
- Θα ήθελα να προσθέσω ότι η φροντίδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε συνδυασμό με τον επαγγελματικό καθαρισμό ανά διαστήματα, μπορεί να παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του καναπέ μας. Γι' αυτό πριν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε τον παλιό σας καναπέ συμβουλευτείτε πρώτα έναν ειδικό καθαρισμού! 

 

Σχετικά άρθρα