Γιατί να την αγοράζετε έτοιμη, ενώ μπορείτε να τη φτιάξετε στο σπίτι με αγνά υλικά και να την προσαρμόσετε ανάλογα με τα γούστα σας;
Δευ, 01/07/2019 - 11:53

Υλικά για 1 βάζο κέτσαπ 1 λίτρου
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 ½ φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουτ. της σούπας μελάσα
- 1 φλιτζάνι βαλσάμικο ή ξίδι
- ένα μικρό ματσάκι θυμάρι
- λίγο μαύρο πιπέρι
- σπόρους κόλιαντρου ή μάραθου
- τζίντζερ
- βασιλικό
- εστραγκόν
- μοσχοκάρυδο ή ό,τι άλλο μυρωδικό ταιριάζει στα γούστα σας

Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο λάδι για λίγη ώρα σε ένα βαθύ τηγάνι -μην τα αφήσετε να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι σας και αφήστε τα να σιγοβράζουν για περίπου 2 ώρες. Απομακρύνετέ τα από τη φωτιά και στη συνέχεια ανακατέψτε τα στο μπλέντερ και στραγγίξτε.
Τοποθετήστε το μείγμα σε βαζάκι αποστειρωμένο και φυλάξτε το στο ψυγείο.
Πηγή: clickatlife.gr

































