Ελβετία: Γέμισαν οι ΜΕΘ, ζητούν από πολίτες να γράψουν «διαθήκη» αν θέλουν να μπουν σε μηχανική υποστήριξη

Σύσταση σε πολίτες να δώσουν οδηγίες για την περίπτωση που νοσήσουν σοβαρά από τον κορωνοϊό
Τετ, 18/11/2020 - 20:34

Στην Ελβετία οι ΜΕΘ έφτασαν στα όριά τους και πλέον γιατροί ζητούν από τους πολίτες ουσιαστικά να αφήσουν οδηγίες για το αν θέλουν να μπουν σε μηχανική υποστήριξη, σε περίπτωση που νοσήσουν σοβαρά από κορωνοϊό.

Οι 876 κλίνες ενηλίκων σε ΜΕΘ- που είναι πιστοποιημένες από τον ελβετικό σύλλογο εντατικής θεραπείας- είναι ουσιαστικά γεμάτες, σύμφωνα με ανακοίνωση των εντατικολόγων. Στην ίδια ανακοίνωση, ο σύλλογος καλεί τους πολίτες να σκεφτούν το ενδεχόμενο να γράψουν μία «διαθήκη ζωής» ουσιαστικά.

«Ζητάμε από όλους τους ανθρώπους- ειδικά από εκείνους που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από τον νέο κορωνοϊό- να σκεφτούν να αφήσουν εκ των προτέρων οδηγίες για το αν θέλουν να ληφθούν μέτρα που παρατείνουν τη ζωή, σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας», αναφέρει η ανακοίνωση των εντατικολόγων.

«Αυτό θα διευκολύνει τους συγγενείς σας, όπως και τις ομάδες των μονάδων εντατικής θεραπείας, να πάρουν αποφάσεις, προκειμένου να μπορούμε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή και εξατομικευμένη φροντίδα», εξηγούν στην ανακοίνωση.

 

Με πληροφορίες από NYT