Προφυλάξτε σωστά τα μάτια σας από τον Covid-19

To Artelac Complete προσφέρει ενυδάτωση μακράς διάρκειας και άμεση ανακούφιση για μάτια που παρουσιάζουν ξηρότητα, κόπωση, θολή όραση, αίσθημα καύσου και δακρύρροια.
Παρ, 01/05/2020 - 02:16
care_eyes_from_covid_19

Τα μάτια μας δεν είναι μόνο ο καθρέφτης της ψυχής μας αλλά και της υγείας μας, ενώ η τήρηση των κανόνων υγιεινής σε ό,τι αφορά το άγγιγμα του προσώπου και το άγγιγμα ή το τρίψιμο των ματιών αποτελεί «κλειδί» για την προστασία της Δημόσιας υγείας από όλα τα επικίνδυνα παθογόνα που μας περιβάλλουν.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη δημοσίευση της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, οι ειδικοί στην οφθαλμολογία αναφέρουν ότι η προστασία και η προφύλαξη των ματιών, όπως και του στόματος και των χεριών, μπορούν να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Σχετικά με το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα, του ρόλου των ματιών στην εξάπλωση της πανδημίας, η Αμερικάνικη Ακαδημία Οφθαλμολογίας δημοσίευσε κατευθυντήριες γραμμές, αναφορικά με την ασθένεια Covid-19 και το πόσο σημαντική είναι η προστασία των ματιών, όπως επίσης και διάφορες συμβουλές για την προστασία της μόλυνσης από τα μάτια, κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, οι συμβουλές προφύλαξης των ειδικών είναι οι εξής:

1) Δημιουργήστε ένα απόθεμα στα οφθαλμολογικά σας φάρμακα, αν αυτό είναι δυνατόν, ώστε να μην χρειάζεται να τρέχετε κάθε τόσο στο φαρμακείο.

2) Ακολουθήστε μία ασφαλή ολοκληρωμένη υγιεινή και τηρήστε την πρέπουσα απόσταση από άλλα άτομα στις κοινωνικές σας επαφές.

3) Αποφύγετε το τρίψιμο των ματιών σας, καθώς τα χέρια είναι οι βασικότεροι φορείς μικροβίων. Επίσης, φροντίστε να πλένετε τακτικά τα χέρια σας. Τρίψιμο των ματιών, μια ανθυγιεινή συνήθεια.

Το τρίψιμο των ματιών είναι μια φυσική συνήθεια και σύμφωνα με έρευνες ο μέσος άνθρωπος αγγίζει το πρόσωπό του έως και 30 φορές την ώρα. Αν καταφέρετε να αλλάξετε αυτήν την ανθυγιεινή συνήθεια, θα μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης. Αν νιώθετε φαγούρα ή την επιθυμία να τρίψετε το μάτι σας ή ακόμα και να προσαρμόσετε τα γυαλιά σας, χρησιμοποιήστε ένα μαντηλάκι αντί για τα δάχτυλά σας. Αν πρέπει να αγγίξετε τα μάτια σας για οποιονδήποτε λόγο - ακόμη και για να χορηγήσετε φάρμακο για τα μάτια - πλύνετε πρώτα τα χέρια σας, με σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Κατόπιν, πλύνετέ τα ξανά. Τα ξηρά μάτια μπορούν να οδηγήσουν σε περισσότερη τριβή, οπότε σκεφτείτε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ενυδατικές σταγόνες στη ρουτίνα της περιποίησης των ματιών σας, ειδικά σε αυτήν την περίοδο της καραντίνας που έχει αυξηθεί κατακόρυφα η χρήση οθονών (τάμπλετ, υπολογιστές) οπότε εντείνεται η ξηροφθαλμία από την κοντινή όραση και τη μείωση της συχνότητας βλεφαρίσματος.

Η λύση της BAUSCH Health για την ξηροφθαλμία και την αλλεργική επιπεφυκίτιδα Tα σκευάσματα Artelac Complete και Artelac Ectoin κάτω από την ομπρέλα Bausch+Lomb, με 167 χρόνια καινοτομίας στην οφθαλμολογία, από τον όμιλο BAUSCH Health, είναι ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να προσφέρουν ενυδάτωση μακράς διάρκειας για άμεση ανακούφιση σε καταστάσεις ξηροφθαλμίας.

 

Πηγή: www.lifo.gr