Συνεχίστηκαν σήμερα για δεύτερη ημέρα οι έρευνες του Λιμεναρχείου για τον εντοπισμό τουλάχιστον ενός ακόμη αγνοούμενου από το ναυάγιο που έγινε χθες το πρωί νότια της Χίου, όταν βυθίστηκε πλαστική βάρκα που μετέφερε μετανάστες.
Έχουν ανασυρθεί και μεταφερθεί οι σοροί 4 ατόμων, 2 γυναικών ηλικίας 35 με 40 χρόνων και δυο παιδιών ηλικίας 4 και 10 χρόνων, ενώ διασώθηκαν 22 άτομα. Στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου, διακομίστηκαν χθες για νοσηλεία δυο μετανάστες - ένας άνδρας με εγκαύματα και μια γυναίκα με υποθερμία.
Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στη Δομή Απομόνωσης Λευκωνιάς. Στις ευθύνες της Τουρκίας που αφήνει σ’ αυτές τις καιρικές συνθήκες λέμβους φορτωμένες με μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά, να διασχίζουν το Αιγαίο οδηγώντας στο θάνατο τους επιβαίνοντες, αναφέρθηκε ο Λιμενάρχης Χίου, Παντελής Βατούσης, περιγράφοντας σήμερα την επιχείρηση διάσωσης, μετά το ναυάγιο της λέμβου χθες το πρωί 2 μίλια ανοιχτά των Νενήτων.









































