Προτείνετε στο Δήμο μικρά ή μεγάλα οικόπεδα για χώρους στάθμευσης

Ανοιχτό κάλεσμα σε ιδιοκτήτες γης από τον Αντιδήμαρχο, Γ. Μπελέγρη
Πέμ, 17/03/2022 - 14:53

Ανοιχτό κάλεσμα σε ιδιοκτήτες οικοπέδων στην πόλη απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Μπελέγρης, προκειμένου να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για ενδεχόμενη μίσθωσή των ιδιοκτησιών τους από το δήμο της Χίου, για να δημιουργηθούν νέοι χώροι στάθμευσης.

Με αφορμή την παρουσίαση χθες του νέου πάρκινγκ 120 θέσεων στην Αγία Κυριακή, ο κος Μπελέγρης ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα ο Δήμος θα υπογράψει συμβάσεις και με άλλους ιδιοκτήτες, ενώ παραμένει ενεργό το ενδιαφέρον του και για νέες ενοικιάσεις -μικρών ή μεγάλων- οικοπέδων που μπορούν να δώσουν ανάσες στο κέντρο της αγοράς, με τη διαμόρφωσή τους σε χώρους στάθμευσης ή σε γειτονιές της πόλης.

«Το επόμενο διάστημα,, όταν τακτοποιηθούν κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες με τον ιδιοκτήτη, θα μπορέσουμε να δώσουμε προς χρήση έναν ακόμη χώρο στάθμευσης δύο στρεμμάτων, σε πάροδο της Βερίτη, κόντά στο "Φάρο Βαρβασίου"», ανέφερε ο κος Μπελέγρης και πρόσθεσε ότι όταν ολοκληρωθούν οι συμβασιοποιήσεις που αφορούν το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν ιδιοκτήτες γης στην πρόσκληση που είχε απευθύνει πέρσι ο Δήμος, θα βγει νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι το καλοκαίρι του 2022, που πιθανά τα αποτελέσματά της θα τα έχουμε του χρόνου.

Οι μισθώσεις που κάνει ο δήμος έχουν 6ετή διάρκεια και το ποσό που είχε προϋπολογιστεί ήταν 150.000 ευρώ. Αν υπάρχει ενδιαφέρον, θα εξασφαλιστούν και πρόσθετοι πόροι, διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα