Αναλυτικά η τιμή μαστιχιού, ανά κατηγορία

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 03/11/2020 - 10:27

Η πανδημία του Covid - 19 επιβάλλει τη λήψη μέτρων και για την παραλαβή μαστιχιού που θα ξεκινήσει προσεχώς από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Το θέμα αυτό όπως και η τιμή παραλαβής του προϊόντος (ανά κατηγορία) συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών, στην διάθεση της οποίας βρίσκεται πλέον και ένα  νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα, εξελιγμένου λογισμικού, για τον οπτικό έλεγχο του παραλαμβανόμενου μαστιχιού.

Tα τηλεφωνικά ραντεβού  για την παράδοση μαστιχιού ανοίγουν από αύριο Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, ενώ οι παραλαβές ξεκινούν στις 12 Νοεμβρίου.

Επισυνάπτεται αναλυτικά ο νέος τιμοκατάλογος.

Όπως ανέφερε και σε δηλώσεις του στο Ράδιο "Α" ο Πρόεδρος της ΕΜΧ, Γιώργος Τούμπος, οι τιμές παραμένουν ίδιες με πέρσι επισημαίνοντας ότι η περίοδος που διανύουμε, λόγω των συνθηκών που διαμορφώνονται διεθνώς (covid -19 ) είναι ιδιαίτερα δύσκολη από οικονομικής πλευράς.

"Σήμερα η μέση τιμή της μαστίχας υπερβαίνει, στην κατηγορία Β1 που είναι και εκείνη στην οποία έχουμε τις μεγαλύτερες ποσότητες μαστιχιού, το ποσό των 94 ευρώ ανά κιλό, συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων", σχολίασε ο κος Τούμπος, αναφέροντας ότι οι πληρωμές στους παραγωγούς θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο του 2021 και μάλιστα σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια θα καταβάλλεται το 70% του ποσού αρχικά (πριν ήταν 60%) και σε 6 μήνες το υπόλοιπο 30%.

Ο ίδιος έκανε αναφορά στο μηχάνημα ελέγχου του προϊόντος που δημιουργήθηκε από το Ε. Μ. Πολυτεχνείο, ειδικά για τη μαστίχα με τη συνδρομή των τμημάτων Χημικών - Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, λέγοντας ότι με την χρήση του θα αποφευχθούν γκρίνιες κατά την παραλαβή του.

Σημειώνεται ότι κατά την παράδοση εφαρμόζονται αυστηρά τα πρωτόκολλα λόγω covid -19 (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) γι'αυτό και είναι απαραίτητο να κλείσουν οι ενδιαφερόμενοι ραντεβού.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα