Απειλούνται με ποινικές διώξεις πρώην και νυν της ΔΕΥΑΧ

Παρόλο που το χρέος διακανονίστηκε και πληρώνονται οι δόσεις
Τετ, 13/07/2016 - 15:49

Απειλούμενοι με ποινικές διώξεις βρίσκονται ο σημερινός και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, γιατί το Ελληνικό Δημόσιο – με την ευρεία έννοια του- αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το αυτονόητο δεν είναι κατ’ανάγκη και εφαρμόσιμο.

Ο λόγος που οι Απόστολος Τζιώτης και Μιχάλης Φυτούσης πονοκεφαλιάζουν σήμερα αφορά στην αποπληρωμή του δανείου, ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο μετά βασάνων και κόπων με το νόμο 4116 και την έκδοση της ΚΥΑ κατάφερε να διακανονίσει η ΔΕΥΑΧ, έχοντας ήδη καταβάλει τις δύο πρώτες δόσεις (90.000 ευρώ η κάθε μια). Ωστόσο το Δικαστικό Τμήμα της Δ.Ο.Υ. που υπάγεται τα τελευταία χρόνια στην υπηρεσία της Μυτιλήνης, επειδή δεν αναφέρεται ρητά στο νόμο ότι με το διακανονισμό παύουν να ισχύουν και οι ποινικές διώξεις, απέστειλε  προειδοποίηση στους δύο Προέδρους (νυν και πρώην),  ότι αυτές έπονται.

«Όταν συμβαίνουν τέτοια παράλογα ειλικρινά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να εμπλέκεται κανείς με τα κοινά», διαπίστωσε με πικρία σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Απόστολος Τζιώτης, ενώ ο Μιχάλης Φυτούσης μίλησε για ακρότητες που εκτός των άλλων για να αντιμετωπιστούν χάνονται δεκάδες εργατοώρες.

«Χθες ο Δήμαρχος, ο κ. Τζιώτης, εγώ, υπάλληλοι της εφορίας, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου προσπαθούσαμε να βρούμε μια άκρη για ένα θέμα που δεν θα έπρεπε καν να ανακινηθεί», σχολίασε ο πρώην Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης.

«Έχουμε τόσα προβλήματα, με κύριο εκείνο της λειψυδρίας και δεν μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας», συμπλήρωσε ο κ. Τζιώτης λέγοντας ότι ήδη έχουν ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Εσόδων και εκείνο που επιδιώκεται είναι να δοθεί νομοθετικά λύση στο ζήτημα με την προσθήκη διάταξης που θα διευκρινίζει ότι σε περίπτωση διακανονισμού χρεών αίρονται οι ποινικές ευθύνες των υπευθύνων.

Σχετικά Άρθρα