Από... Σεπτέμβρη οργάνωση κινητοποίησης για τον μειωμένο ΦΠΑ

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 11/08/2017 - 15:46

«Πέρσι δώσαμε μια μάχη και πετύχαμε την τροπολογία για την αναστολή του μέτρου. Φέτος θα συνεχίσουμε τον αγώνα, γιατί το θέμα του νησιωτικού, μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ πρέπει να κατοχυρωθεί νομοθετικά, αλλιώς από την 1η Ιανουαρίου του 2018, με την κατάργηση του μέτρου, θα αλλάξει η ζωή των νησιωτών και θα ανεβεί σημαντικά το κόστος ζωής», ανέφερε στην «Α» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου, Βασίλης Παππάς.

Ο κ. Παππάς θύμισε ότι η περσινή τροπολογία, που ανέστειλε την κατάργηση του μέτρου ψηφίστηκε με το επιχείρημα ότι τα νησιά, συν τοις άλλοις, βρέθηκαν αντιμέτωπα με την προσφυγική κρίση, κρίση που παραμένει στο προσκήνιο, πλην όμως αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί τους κυβερνώντες, που όχι μόνο δεν λένε αν θα διατηρήσουν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, αλλά μιλούν γενικά και αόριστα για αντίμετρα.

«Είναι ευθύνη όλων των φορέων των νησιών, όχι μόνο των ΟΕΒΕ και των Επιμελητηρίων, αλλά και των Δήμων, των επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων, αλλά και όλων των κατοίκων, να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις και προσπάθειες μιας μόνιμης καθιέρωσης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Βασ. Παππάς: Ζήτημα επιβίωσης των νησιών η παραμονή του μειωμένου ΦΠΑ

Σχετικά Άρθρα