Χίος, Δευτέρα 20 Μαΐου

Αρωγός στη δρομολόγηση πλοίου στα Μεστά η Ε.Μ.Χ.

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 20/12/2018 - 15:34

Τη στήριξή του στη δρομολόγηση πλοίου στην γραμμή Πειραιάς - Μεστά καταθέτει με την παρακάτω λιτή ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών:

"Με τη σιγουριά ότι η σύνδεση του λιμένα των Μεστών με τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας, θα συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και δραστηριότητα ολόκληρου του Νομού μας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου  επικροτεί και χαιρετίζει τη σχετική απόφαση και δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός με στόχο την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος ενεργοποίησης του λιμένα".

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 19/05/2019 - 17:47

Ητανε στραβό το κλήμα, το τρώει και η παροιμιώδης ελληνική γραφειοκρατία.

Εχουμε δηλαδή την υποτίμηση της λίρας, που δυσκολεύει την έξοδο των τούρκων τουριστών στα νησιά μας, έχουμε και τα δικά μας εμπόδια, που συμπληρώνουν την απογοητευτική εικόνα της φετινής τουριστικής περιόδου.

Αυτό επισημαίνει ο ιδιοκτήτης τουριστικού καταλύματος Ρόναλτ Αρθρουρ, περιμένοντας τους αρμόδιους φορείς στο νησί να δράσουν το ταχύτερο.

Αυτό που επισημαίνει είναι ότι ενώ από τις Βρυξέλλες από την 1η Μαϊου έχει εγκριθεί η λεγόμενη βίζα – πόρτας για τα νησιά μας, πράγμα που σημαίνει ότι οι τούρκοι τουρίστες παίρνουν την βίζα τους στο ελληνικό Τελωνείο, κατά την είσοδο τους γλυτώνοντας από έξοδα και ταλαιπωρία, εμείς δεν έχουμε από τότε μέχρι σήμερα ενεργοποιήσει την όλη διαδικασία.

Δεν καταλαβαίνω γιατί κανείς δεν μιλάει, τονίζει ο Ρόναλτ Αρθρουρ. Εγώ ρώτησα και μου είπαν δεν είμαστε έτοιμοι, δεν έχουμε προσωπικό. Με το φτωχό μου το μυαλό ρωτάω, όταν έρχονται μετανάστες – πρόσφυγες τρέχουν και τους παραλαμβάνουν δέκα Αστυνομικοί.

Δεν μπορούν οι μισοί απ’ αυτούς να υπάρχουν στο Τελωνείο να ενεργοποιηθεί η βίζα στην πόρτα στο νησί μας;

Περιμένουμε από κάθε αρμόδιο να δώσει απάντηση.