Αυξάνονται οι ώρες των καθαριστριών στα σχολεία

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Παρ, 04/11/2022 - 16:38

Θέμα ημερών είναι με πρωτοβουλία του Δήμου Χίου να λυθεί το πρόβλημα έλλειψης καθαριστή στο Εργαστηριακό Κέντρο Χίου, αφού το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στα αιτήματά του για έγκριση επιπλέον ωρών ώστε να καλυφθεί η απασχόληση καθαριστριών σε διάφορες σχολικές μονάδες της Χίου -ανάμεσά τους και το κέντρο- και η χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί.

Το παραπάνω ανέφερε ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Χατζησταμάτης, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με τον κο Χατζησταμάτη οι 353 ώρες που ενέκρινε το υπουργείο έφτασαν για την απασχόληση 34 καθαριστριών πλήρους απασχόλησης και 44 με μειωμένο ωράριο, ενώ υπολείπεται η κάλυψη 89 ωρών η οποία για να καλυφθεί μέχρι το τέλος του σχολικού έτους απαιτείται ένα ποσό της τάξεως των 135.000 ευρώ.

Το θέμα θα περάσει -όπως είπε- στις 7/11 από το δημοτικό συμβούλιο και σύντομα θα διευρυνθεί το ωράριο των καθαριστριών ώστε να καλυφθεί και το εργαστηριακό κέντρο αλλά και επιπλέον ώρες σε άλλες σχολικές μονάδες.

Σχετικά Άρθρα