Διπλά δρομολόγια για Οινούσσες και Ψαρά

Πέμ, 06/05/2021 - 07:03

Διπλά εβδομαδιαία δρομολόγια από τον Πειραιά με προορισμό τις Οινούσσες θα εκτελεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 2021 το F/B "ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ".

Αναχωρήσεις από Πειραιά προς Οινούσσες κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 8.00 μ.μ. και από Οινούσσες προς Πειραιά κάθε Τρίτη και Κυριακή στις 10.30 μ.μ. 

Σημειώνεται ότι οι Δήμαρχοι Οινουσσών και Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών κατέθεσαν επίσημα προς το Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κοινό αίτημα για επέκταση της διπλής δρομολόγησης κατά δύο μήνες δηλαδή να εκκινούν κατ΄έτος τα διπλά δρομολόγια αρχές Απριλίου και να λήγουν τέλος Οκτωβρίου.

Στόχος της κοινής διεκδίκησης των δύο Δημάρχων είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας των νησιών και η άρση των δυσμενών επιπτώσεων της πολύμηνης απομόνωσης εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και του χειμερινού αποκλεισμού.

Σημειώνεται τέλος ότι άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης του λιμένα Ψαρών, που κρίθηκαν, μετά από σχετικό δημοσίευμα της Αλήθειας, ως κατεπείγουσες από το γραφείο Πρωθυπουργού, ώστε να αποκατασταθεί η πλήρης ανάπτυξη της γραμμής καθώς σήμερα τα μεγάλα πλοία δεν προσεγγίζουν στα Ψαρά.

Σχετικά Άρθρα