Δυναμική παρουσία της Χίου στην επιχειρηματική συνάντηση στη Σμύρνη

Πέμ, 02/04/2015 - 15:32

Δυναμική θα είναι η παρουσία της Χίου στην επιχειρηματική συνάντηση ιδιωτών και φορέων του τουρισμού, που οργανώνει στη Σμύρνη τη Μεγάλη Δευτέρα, η Πρεσβεία της χώρας μας στην Άγκυρα.

Οι 15 με 17 που έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή από τη χώρα μας, είναι από τη Χίο και πρόκειται για επιχειρηματίες που εκπροσωπούν ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία κ.λ.π. καθώς και για το Δήμο και το Επιμελητήριο, που επίσης θα εκπροσωπηθούν.

Ο Δημήτρης Κιτριλάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και μέλος του Επιμελητηρίου θεωρεί ότι πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση που παρέχει τη δυνατότητα των απευθείας συνομιλιών με συναδέλφους τους από τη γείτονα χώρα, κύρια δε με τους Σμυρνιούς, που αποτελούν τη βασική τουριστική αγορά της Χίου, αλλά και με εκείνους της Κωνσταντινούπολης, της Μαρμαρίδας κ.λ.π., απ’ όπου θα μπορούσε σταδιακά να αναπτυχθεί τουριστικό ρεύμα.

Από την Τουρκία έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή 96 επιχειρηματίες, ενώ από την Ελλάδα 47, ανάμεσά τους επιχειρηματίες και φορείς από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τις Κυκλάδες, τη Λέσβο, το Βόλο, τη Σάμο, ακόμη και από την Πιερία.

Ο κ. Κιτριλάκης σημείωσε ότι πρόκειται για τη 2η συνάντηση επιχειρηματιών του τουρισμού, που γίνεται με πρωτοβουλία της Πρεσβείας. Η πρώτη είχε γίνει πέρσι μετά το Πάσχα, στην Άγκυρα.

Σχετικά Άρθρα