Εγκρίθηκαν πτήσεις για υδροπλάνα στα Ψαρά!

Είναι το πρώτο νησί στο Β. Αιγαίο που λαμβάνει άδεια
Δευ, 26/09/2022 - 15:37

To δίκτυο υδατοδρομίων που έχει σχεδιάσει η Hellenic Seaplanes ενισχύεται με τις νέες προσθήκες Ψαρών και Κυλλήνης ενώ πολύ σύντομα αναμένονται εγκρίσεις από λιμάνια σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα τα Ψαρά είναι το πρώτο νησί που λαμβάνει έγκριση τη λειτουργία υδατοδρομίου και εκτέλεση πτήσεων με υδροπλάνα στο Β. Αιγαίο!

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της  Hellenic Seaplanes  "η εταιρεία Υδατοδρόμια Xίου Ψαρών Οινουσσών, θυγατρική της Hellenic Seaplanes βρίσκεται στα τελικά στάδια για την έναρξη κατασκευής των υποδομών στα παραπάνω νησιά με συνεννόηση με το λιμενικό ταμείο της Χίου Ψαρών και Οινουσσών, τους δημάρχους των νησιών, κ. Κάρμαντζη, κ. Βρατσάνο, κ. Δανιήλ  και τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, κ. Κώστα Μουτζούρη .

Με τη λήψη της έγκρισης για το λιμένα Ψαρών έγινε η αρχή ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά το επιχειρησιακό περιβάλλον των υδροπλάνων στο Βόρειο Αιγαίο."

Ο Δήμαρχος Ψαρών κ. Βρατσάνος μετά την έγκριση του υδάτινου πεδίου αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την έγκριση του Υδάτινου Πεδίου στα Ψαρά το πρώτο στο Βόρειο Αιγαίο, η οποία είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη λύση εξυπηρέτησης πτήσεων υδροπλάνων για τους κατοίκους αλλά και επισκέπτες του νησιού. Η εταιρεία «Υδατοδρόμια Χίου Ψαρών  & Οινουσσών», φορέας Διαχείρισης του υδατοδρομίου, ανέλαβε τη πρωτοβουλία να προχωρήσει στην διαδικασία έγκρισης υδάτινου πεδίου και είναι σε στενή συνεργασία με τον Δήμο μας και το Λιμενικό ταμείο για την ανάπτυξη του υδατοδρομίου το αμέσως επόμενο διάστημα.»

 

Με τις νέες εξελίξεις ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους ανέφερε:

«Σήμερα το δίκτυο υδατοδρομίων έχει μεγαλώσει καλωσορίζοντας τα Ψαρά και την Κυλλήνη. Στα  Ψαρά ως εγκεκριμένο Υδάτινο Πεδίο επιτρέπεται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι έξι ζεύγη πτήσεων (προσθαλάσσωση - αποθαλάσσωση) ανά αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων. Επιπλέον, των έξι ζευγών πτήσεων, επιτρέπονται οι πτήσεις γενικής αεροπορίας, οι πτήσεις για αεροδιακομιδή, πυρόσβεση, έρευνα και διάσωση, καθώς και οι περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Τα Ψαρά είναι ένα νησί με ιστορία και πολλές προοπτικές αναφορικά με την αναβάθμιση της τουριστικής του ταυτότητας. Η έγκριση του υδάτινου πεδίου στα Ψαρά θα μπορούσαμε να πούμε ότι “ανοίγει το χορό” και για τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου ώστε να αποκτήσουν υδάτινο πεδίο ή υδατοδρόμιο. Στον αντίποδα η Κυλλήνη με το στρατηγικής σημασίας λιμάνι της θα παίξει ρόλο κλειδί για την διασύνδεση με τα υδατοδρόμια Επτανήσων και Δυτικής Ελλάδας αλλά μπορεί παράλληλα να παρέχει  νέα τουριστικά προϊόντα όπου πλέον στηρίζεται πολύ η χώρα μας, όπως ο τουρισμός κρουαζιέρας και ο συνδυασμός του με τις περιηγητικές πτήσεις των υδροπλάνων».

Σχετικά Άρθρα