Χίος, Τρίτη 7 Απριλίου

Έπεσαν οι σοβάδες και ...η κίνηση στην Ευσ.Αργέντη

ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 12/04/2019 - 14:42

Προβλήματα έχει δημιουργήσει στους επαγγελματίες της οδού Αργέντη το κλείσιμο τμήματος της οδού, μετά την πτώση σοβάδων το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι επαγγελματίες, μιλώντας την Αλήθεια TV, τόνισαν ότι η κίνηση στα καταστήματα τους έπεσε κατακόρυφα, καθώς ούτε πεζός δεν μπορεί να διασχίσει το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι και ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων τους γίνεται με δυσκολία.

«Το μόνο που ζητάμε είναι η γρήγορη αποκατάσταση της ζημιάς, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος, διαφορετικά δεν μπορούμε να δουλέψουμε», ανέφεραν.

«Προέχει η ασφάλεια των πολιτών και για αυτό κλείσαμε τον δρόμο και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη προκειμένου να γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες», ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς, συμπληρώνοντας ότι ο  Δήμος Χίου, προσπαθεί να διευκολύνει την  επικοινωνία του ιδιοκτήτη με τον εφορεία Νεώτερων Μνημείων, προκειμένου άμεσα να δοθεί το πράσινο φως για να γίνουν οι πρώτες εργασίες.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/04/2020 - 16:32

                          Η μείωση μισθωμάτων δημοτικών ακινήτων, λόγω κορωνοϊού, θα τεθεί προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, που θα πραγματοποιηθεί με                            τηλεδιάσκεψη,  κι αν αυτό δεν είναι εφικτό, διά περιφοράς- την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 6 μ.μ.

Όπως διευκρίνισε σήμερα σε δηλώσεις του στην «Αλήθεια» ο Αντιδήμαρχος Χίου, Χάρης Μπουρνιάς, θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις μισθώσεις με μείωση κατά 40% των ενοικίων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στη δυνατότητα που υπάρχει για μείωση των ενοικίων κατά 8% - σε ετήσια βάση- μετά από αίτημα του ενοικιαστή.

Όσον αφορά τις μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη των επιχειρήσεων που έχουν βάλει λουκέτο, λόγω κορωνοϊού, ο αντιδήμαρχος Χίου, Χάρης Μπουρνιάς, επίσης παρέπεμψε στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί κεντρικά σημειώνοντας ότι δεν θα εισπραχθούν για όσο διάστημα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, σημειώνοντας ότι για πρακτικούς λόγους θα περιμένουν να λήξουν τα περιοριστικά μέτρα και μετά θα εφαρμοστούν οι σχετικές αποφάσεις.

Με τις υπηρεσίες του Δήμου να υπολειτουργούν, λόγω της πανδημίας και με δεδομένες τις αλλαγές που έχει επιφέρει στο οικονομικό γίγνεσθαι όλη αυτή η κατάσταση, τονωτική ένεση αποτελούν δύο χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν από το Δήμο και γνωστοποιήθηκαν από τον Αντιδήμαρχο, Χάρη Μπουρνιά.

Πρόκειται για την έγκριση ποσού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων και για ποσό 879.000 ευρώ που θα αποδοθεί στις υπηρεσίες καθαριότητας και εσόδων.

 

Με τις υπ

den_tha_plirosoyn_antapodotika_gia_oso_ehoyn_loyketo_ta_katastimata