Χίος, Τρίτη 18 Ιουνίου

Επιστρέφει στην Ελλάδα το «Νήσος Χίος». Σε ποια γραμμή θα δρομολογηθεί

Δευ, 18/03/2019 - 15:05

Στην Ελλάδα επιστρέφει το πλοίο Νήσος Χίος ενόψει της θερινής δρομολογιακής περιόδου.

Είχε ναυλωθεί το φθινόπωρο του 2018 για λογαριασμό των εταιριών Balaeria και Africa Morocco Link και εκτελούσε δρομολόγια στη Δυτική Μεσόγειο.

Το πλοίο της Hellenic Sea Ways επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και από τα τέλη Μαρτίου έως και το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Σύρου – Μυκόνου – Σάμου – Βορείου Αιγαίου.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 17/06/2019 - 18:20

 

Υπογράφτηκε την Παρασκευή η συνεργασία της ΕΜΧ με το μελετητικό γραφείο που θα αναθέσει σε υπερεργολάβους το έργο της Κατασκευής του Κέντρου Έρευνας για τη Μαστίχα το οποίο θα γίνει σε οικοπεδικό χώρο κοντά στις εγκαταστάσεις της Mediterra στην Καλλιμασιά.

To παραπάνω γνωστοποίησε σε  συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος της ΕΜΧ, Γιώργος Τούμπος, ο οποίος εκτίμησε  ότι από τον επόμενο μήνα θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες.

Μάλιστα στη συνέλευση του Σαββάτου η ΕΜΧ ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για τη συμμετοχή της στο Κέντρο με το ποσό των 438.000 ευρώ.

Η ΕΜΧ κατέχει το 35% των μετοχών στο κέντρο έρευνας, αντίστοιχο ποσοστό έχει και η θηγατρική εταιρεία της η Mediterra ενώ το υπόλοιπο 30% έχουν οι εταιρείες Pharma Q, Iasis και Spin off της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μάλιστα σύμφωνα με το οργανόγραμμα σε πρώτη φάση, μετά την ολοκλήρωση του κατασκευαστικού τμήματος το οποίο έχει αναλάβει μελετητικά η εταιρεία «Ξινός και Συνεργάτες» με εμπειρία, όπως είπε ο κος Τούμπος, στα εργοστάσια φαρμακοβιομηχανιών, και αφού ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα εξοπλισμού, το κέντρο θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό (βιολόγους, χημικούς, επιστήμονες εργαστηρίου) και διοικητικούς.

Το Κέντρο, ανέφερε ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού, θα είναι η ατμομηχανή για την ΕΜΧ και την Mediterra.

Να σημειωθεί ότι το έργο κατασκευής του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ με εξασφαλισμένο το 51% του ποσού από το ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου.