Χωριό για τα ΕΛΤΑ ο Βροντάδος!

Σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο εξυπηρέτησης ακόμα και στην πόλη που μένει με 3 ταχυδρόμους
Τρί, 02/02/2021 - 15:10

Τα προβλήματα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της Αμανής από τα ΕΛΤΑ αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου, το οποίο σε όλη του την έκταση θα το αντιμετωπίσει η τοπική κοινωνία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μέρος αυτών των προβλημάτων θα φανεί στο Βροντάδο, που η διανομή της αλληλογραφίας σχεδιάζεται πλέον να γίνεται όπως  στις αγροτικές περιοχές , που σημαίνει ότι ο ταχυδρόμος δεν θα πηγαίνει το γράμμα στην πόρτα του παραλήπτη αλλά η διανομή θα γίνεται είτε μέσω κάποιων κεντρικών σημείων, π.χ. μπακάλικο γειτονιάς, ή σε γραμματοθυρίδες ανά περιοχή.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο “Αλήθεια” ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, Στέλιος Βαρκάρης, κεντρικά αποφασίστηκε η διανομή σε Χίο και Βροντάδο που ήταν χωρισμένη 9 τομείς να μειωθεί στους 4, με την αλλαγή που προαναφέρθηκε στην περιοχή του Βροντάδου ο οποίος θα εξυπηρετείται με έναν ταχυδρόμο, ενώ οι υπόλοιποι 3 ταχυδρόμοι θα πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες της πόλης!

Ιδιαίτερα προβληματισμένος ήταν ο κος Βαρκάρης και για την κάλυψη περιοχών που εντάσσονται στα αγροτικά δρομολόγια. Όπως είπε ένα μεγάλο κομμάτι που εκτείνεται από Καρφά, Θυμιανά, Βασιλειώνοικο, Βαβύλοι, Νεχώρι  έως και Κεραμεία καθώς και από Καστέλο, Λατόμι, Καρυές, Αυγώνυμα έως και Ανάβατο αντιμετωπίζεται ως αγροτικό δρομολόγιο, που σημαίνει ότι μόνο 2 ταχυδρόμοι θα εξυπηρετούν αυτές τις περιοχές, οι οποίοι άγνωστο είναι πώς θα τα καταφέρουν και με τι συχνότητα θα πηγαίνουν σε κάθε χωριό.

“Αν έχει συντάξεις πότε θα γίνεται η διανομή τους;” διερωτήθηκε ο κος Βαρκάρης.

Παράλληλα -όπως είναι ήδη γνωστό- η Αμανή θα καλύπτεται από τον υπάλληλο των Καρδαμύλων ο οποίος και μόνο για να πάει και να έρθει στην περιοχή, θα το πλησιάσει το 8ωρο της απασχόλησης, αφού προφανώς αυτοί που έλαβαν τις αποφάσεις δεν γνωρίζουν τις ιδιομορφίες της περιοχής, τις αποστάσεις, το οδικό δίκτυο κ.λπ.

“Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για ένα μεταβατικό στάδιο και θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση”, ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, αν και τα περιθώρια αισιοδοξίας μάλλον είναι στενά, αφού όχι μόνο δεν υπάρχουν στον ορίζοντα προσλήψεις προσωπικού, αλλά επίκειται εθελούσια έξοδος εργαζομένων την οποία αναμένεται να αξιοποιήσουν 4 με 5 εργαζόμενοι.

Να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και υποτίθεται ότι τίθενται σε εφαρμογή. Βέβαια χαρακτηριστικό της “οργάνωσης” είναι ότι στην περιοχή του Βροντάδου που αλλάζουν όλα ακόμη δεν έχουν οριστεί τα σημεία συγκέντρωσης της αλληλογραφίας, ούτε έχει γίνει καμία ενημέρωση των πολιτών, αντιμετωπίζοντας τους πολίτες - πελάτες ως τον τελευταίο τροχό της άμαξας.

Στο θέμα αναφέρθηκε στο Ράδιο “Α” και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη της υπαίθρου και να μην έχουμε ταχυδρομικές υπηρεσίες.

”Δεν ξέρω ποιος για παράδειγμα και με ποιο σκεπτικό αποφάσισε ότι ο Βροντάδος θα εξυπηρετείται σαν αγροτική περιοχή. Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Διακυβέρνησης οφείλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να δώσεις λύσεις”, κατέληξε ο κος Μπουγδάνος ο οποίος περιμένει να αναλάβουν δράση και οι Βουλευτές του Νομού.

 

Σχετικά Άρθρα