Η Χίος πρωταγωνιστεί με ένα εντυπωσιακό βίντεο σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Δείτε το Βίντεο
Σάβ, 12/06/2021 - 06:45

Η farmit.gr ξεκίνησε ως ιδέα από το πανεπιστήμιο Αιγαίου στα πλαίσια του πανελλήνιου διαγωνισμού επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Junior Achievement Greece 2021.

Πρόκειται για μια ψηφιακή πλατφόρμα marketplace η οποία θα μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε τοπικούς παραγωγούς πρωτογενους τομεα και καταναλωτών.

Οι παραγωγοί θα έχουν τον δικό τους προσωπικό λογαριασμό όπου θα αναρτούν με φωτογραφικό υλικό, τιμές, και αναλυτικές πληροφορίες των προϊόντων τους τα οποία και θα βλέπει ο καταναλωτής.

Η αξία και τα οφέλη της συγκεκριμένης εφαρμογής υπάγονται και στους καταναλωτές και στους παραγωγούς.

Οι μεν καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση σε τοπικά προϊόντα παραγωγών από όλη την Ελλάδα αναδεικνύοντας έτσι την παραγωγή κάθε τόπου της χώρας μας. Ακόμη, αναλυτικές πληροφορίες των προϊόντων που καταναλώνουν και αγοράζουν, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα να περνάνε από ελέγχους ιχνηλασιμοτητας και ποιότητας τα προϊόντα δίνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη αξία και διαφάνεια στις αγορές τροφίμων των καταναλωτών.

Οι δε παραγωγοί μπορούν να αυξήσουν το πελατολόγιο τους τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και πανελλαδικά. Να φτιάξουν το δικό τους δίκτυο πελατών και να το αυξήσουν. Ακόμη, με τον covid19 είδαμε να εκτινάσσεται το ηλεκτρονικό εμπόριο, κάτι που πολλούς παραγωγούς του κλαδου τους βρήκε απροετοίμαστους με τις πωλήσεις τους να μειώνονται.

Έτσι μεσω της farmit.gr έχουν τη δυνατότητα να μπουν εντελώς δωρεάν στην πλατφόρμα μας και να προβάλλουν μαζικότερα την παραγωγή τους σε όλη την Ελλάδα.

Κάποιες άλλες λειτουργίες-υπηρεσιες που ίσως φιλοξενησει αργότερα η πλατφόρμα μας είναι να προωθηθεί ως εφαρμογή ιδανική και για τους τουρίστες οι οποίοι θα μπορούν ανά πάσα στιγμή όπου και αν ταξιδεύουν στη χώρα μας  να έχουν πρόσβαση σε τοπικά προϊόντα τα οποία όπως και οι υπόλοιποι καταναλωτές θα επιλεγούν είτε κατοικον διανομή είτε παραλαβή από το αγρόκτημα - χώρο του παραγωγού.

Έτσι δημιουργείται σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα τους (παραγωγούς καταναλωτές) και οι τουρίστες μπορούν να μάθουν για το κάθε προϊόν την παραγωγή του. Προώθηση μέσω του αγροτουρισμού.

Ακόμη πάγια θέση της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης είναι οι παραγωγοί να μπορούν να προσφέρουν προϊόντα τους σε τοπικές κοινωνικές δομές καθώς εξ μέσω κόβιντ είδαμε τόνους προϊόντων να καταλήγουν στα απορρίμματα. Ενισχύοντας έτσι και το κοινωνικό προφίλ της επιχείρησης μας.

Το ενδιαφέρον είναι ήδη μεγάλο με πάνω από 170 παραγωγούς από όλη την Ελλάδα να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συνεργασίας και από τους καταναλωτές επίσης.

Η farmit.gr κέρδισε το τρίτο βραβείο πανελλαδικά στον εθνικό τελικό διαγωνισμό Junior Achievement Greece 2021 ως 3η καλύτερη φοιτητική startup ανάμεσα σε 12 πανεπιστήμια από όλη την Ελλάδα.

Τώρα θα συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ επιχειρηματικότητας Gen-E festival του Junior Achievement Europe όπου και θα διεκδικήσει το Public choice award μέσω του Commercial video που έχει ετοιμάσει και της εμπορικής προώθησης τόσο της ιδέας της όσο και του brand της.

Αν είσαι παραγωγός και θέλεις να συμμετέχεις στην πλατφόρμα ή θέλεις και εσύ να εισαι από τους πρώτους που θα κάνουν την παραγγελία τους 

Μπες στην ιστοσελίδα https://farmit.gr/

Και κάνε την αίτηση σου στα αντίστοιχα πλαίσια.

 

Η ομάδα αποτελείται από τους φοιτητές του πανεπιστημίου Αιγαίου:

Κατσακιώρης Δημήτρης - Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης/Πολυτεχνική σχολή Πανεπιστημίου Αιγαίου

Κουφοπουλος Φίλιππος - Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης/Πολυτεχνική σχολή Πανεπιστημίου Αιγαίου

Φωτίου Μαργαρίτα -Τμημα Διοίκησης Επιχειρησεων/Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τροβιάς Δημήτρης - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρησεων/Πανεπιστημίου Αιγαίου

Γιαννακόπουλου Έλενα - Τμήμα Περιβάλλοντος/Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

Την δημιουργία του οπτικοακουστικού υλικού έφτιαξε ο Νέλο Μέσι (Meci Production).

startup_farmit.gr_commercial_video_gen-e_festival_entrepreneurship_ja_europe_2021

Σχετικά Άρθρα