Ικανοποίησε η πασχαλινή κίνηση, μετά από δύο δύσκολα χρόνια

Διαφωνούν οι έμποροι με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 26/04/2022 - 12:14

Ικανοποιητική ήταν η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Χίου, ειδικά από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, αν και δεν μπορεί να συγκριθεί με το 2019, ενώ μέτρο σύγκρισης δεν μπορεί να υπάρξει ούτε με το 2021, που ήταν σε ισχύ αρκετά περιοριστικά μέτρα. Θυμίζουμε ότι ακόμη χειρότερα ήταν το 2020 αφού λόγω πανδημίας η αγορά ήταν κλειστή.

Τα παραπάνω ανέφερε το πρωί στο Ράδιο "Αλήθεια" η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου, Βικτωρία Αμπαζή, επισημαίνοντας ότι πολλοί περισσότεροι ήταν εκείνοι που κυκλοφόρησαν στην αγορά περιδιαβαίνοντας σε σχέση με εκείνους που έκαναν ψώνια, όμως έστω κι έτσι υπήρξε μια νότα αισιοδοξίας μετά από μια μακρά προβληματική περίοδο.

Εν αναμονή των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που θα ξεκινήσουν στις 3 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως και τις 15 του μήνα η κα Αμπαζή σημείωσε ότι πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου είναι η κατάργησή τους αφού έτσι όπως γίνεται επί της ουσίας ευτελίζεται ο θεσμός.

«Στην αρχή της σεζόν που παραλαμβάνεις εμπόρευμα η όποια έκπτωση αφορά κυρίως το προϊόν που έχεις απόθεμα, κάτι που θα μπορούσε να κάνει ο καθένας μας με προσφορές», σχολίασε η κα Αμπαζή.

Η κα Αμπαζή θύμησε την πάγια θέση και προτροπή του συλλόγου την Κυριακή 8 Μαϊου τα μαγαζιά να μείνουν κλειστά (βάσει του πλαισίου μπορούν να ανοίξουν μετά τις 11 το πρωί.

Η ίδια σημείωσε ότι το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά δεν αφήνει ανεπηρέαστο και το δικό τους κλάδο, αφού η αγορά των εμπορευμάτων τους παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 20% με 30%.

ikanopoiise_i_pashalini_kinisi_meta_apo_dyo_dyskola_hronia

Σχετικά Άρθρα