Λευκή Νύχτα και στην αγορά της Χίου τον Αύγουστο

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 15/06/2023 - 12:07

Νυχτερινή γιορτή και στην αγορά της Χίου, τη γνωστή ως "λευκή νύχτα", θέλουν οι έμποροι, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε χθες η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Χίου.

Όπως είπε στο Ράδιο - Αλήθεια η Πρόεδρος του συλλόγου, Βικτωρία Αμπαζή, η πρώτη φορά που έγινε μια τέτοια γιορτή στην αγορά ήταν το 2018, στα 100 χρόνια του εμπορικού συλλόγου Χίου. Στόχος τους είναι να πραγματοποιηθεί σε μια βραδιά που τα μαγαζιά, ούτως ή άλλως, θα είναι ανοιχτά το απόγευμα παρατείνοντας τη λειτουργία τους κατά δύο ώρες. 

Οι πιθανές ημερομηνίες της διοργάνωσης είναι στο διάστημα 8 με 11 Αυγούστου και για να "κλειδώσει" η απόφαση απαιτείται έγκριση για την παράταση του ωραρίου από το Δήμαρχο Χίου.

"Θα γίνει ένα πάρτυ στην αγορά με μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα", ανέφερε η κα Αμπαζή.

Στη γενική συνέλευση αποφασίστηκε επίσης ότι το 3ο απόγευμα της αγοράς θα ξεκινά - όπως ίσχυε- από την 1η Ιουλίου  και όχι από την 1η Ιουνίου όπως είχαν ζητήσει κάποιοι έμποροι και θα διαρκεί εως τις 15 Σεπτεμβρίου,  ενώ πρότασή τους - που πάλι απαιτεί απόφαση δημάρχου- είναι τα απογεύματα τα μαγαζιά το καλοκαίρι να είναι ανοιχτά 6.30 με 9.30 μ.μ. αντί 6 με 9 μ.μ. που ισχύει τώρα.

leyki_nyhta_allagi_orarioy_kai_argia_toy_ag_pneymatos

Σχετικά Άρθρα