Χίος, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

Με επίκεντρο τα Αγιάσματα η συνάντηση Κ. Βεργίνα Γ. Σπιλάνη

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 12/02/2020 - 18:36

Ενημερωτική συνάντηση για την πορεία εξέλιξης της μελέτης εκσυγχρονισμού του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων, των εγκαταστάσεων της ιαματικής πηγής και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου πραγματοποίησαν σήμερα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κων/νος Βεργίνας με τον Πρόεδρο της Επιτροπής  Ιαματικού Τουρισμού και Τουρισμού Ευεξίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Γ. Σπιλάνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  ο κ. Βεργίνας  τόνισε ότι η οριοθέτηση του χειμάρρου βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης και  γίνονται προσπάθειες ένταξης του εκσυγχρονισμού του υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Επίσης ενημέρωσε ότι  η διαδικασία έκδοσης του ειδικού σήματος λειτουργίας οδεύει προς ολοκλήρωση.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η αξιοποίηση των λουτρών των Αγιασμάτων δημιουργεί  προϋποθέσεις τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή και θα πρέπει να αποτελέσει μέρος ενός ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδιασμού για την Αμανή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Πολιτών» Γ. Αργυρούδη,  ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Κ. Μισόβουλος και ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Α. Νεαμονίτης.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Διοίκησης της ΕΜΧ
Δευ, 24/02/2020 - 17:21
Πενθεί η ΕΜΧ

Το Διοικητικό της Συμβούλιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου από την πρώτη στιγμή που ήλθε σε γνώσή του η απάτη σε βάρος του Οργανισμού ποσού αξίας 348.278,20€ έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα  μέτρα νομικού και διοικητικού  χαρακτήρα  -προς  πάσα  κατεύθυνση-  για  τη  διαφύλαξη  των συμφερόντων και της φήμης του Οργανισμού.

Έχοντας ολοκληρώσει τις εσωτερικές διαδικασίες, και έχοντας με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, διερευνήσει το όλο θέμα, το Διοικητικό Συμβούλιο, έχει ήδη αποφασίσει  τη  σύγκληση  Έκτακτης  Γενικής  Συνέλευσης  για  την  πλήρη ενημέρωση των Αντιπροσώπων της.

Επειδή η υπόθεση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, και οι διωκτικές και εισαγγελικές αρχές βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της δικογραφίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Χ με υπευθυνότητα, διαφάνεια και σύνεση, χειρίζεται την υπόθεση  με  μοναδικό  γνώμονα  την  κατοχύρωση  των  συμφερόντων  του Οργανισμού.»