Χίος, Πέμπτη 9 Απριλίου

Με επίκεντρο τα Αγιάσματα η συνάντηση Κ. Βεργίνα Γ. Σπιλάνη

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 12/02/2020 - 18:36

Ενημερωτική συνάντηση για την πορεία εξέλιξης της μελέτης εκσυγχρονισμού του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων, των εγκαταστάσεων της ιαματικής πηγής και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου πραγματοποίησαν σήμερα ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κων/νος Βεργίνας με τον Πρόεδρο της Επιτροπής  Ιαματικού Τουρισμού και Τουρισμού Ευεξίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Γ. Σπιλάνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  ο κ. Βεργίνας  τόνισε ότι η οριοθέτηση του χειμάρρου βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης και  γίνονται προσπάθειες ένταξης του εκσυγχρονισμού του υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Επίσης ενημέρωσε ότι  η διαδικασία έκδοσης του ειδικού σήματος λειτουργίας οδεύει προς ολοκλήρωση.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η αξιοποίηση των λουτρών των Αγιασμάτων δημιουργεί  προϋποθέσεις τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή και θα πρέπει να αποτελέσει μέρος ενός ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδιασμού για την Αμανή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Πολιτών» Γ. Αργυρούδη,  ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Κ. Μισόβουλος και ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Α. Νεαμονίτης.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/04/2020 - 14:52

Στην επιστολή μας προς τους αρμόδιους για το θέμα δομής καραντίνας είχαμε αναφέρει ότι μεταξύ άλλων: “Σε περίπτωση που οι φήμες αποτελούν γεγονός, εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας αφού μια τέτοια ανεύθυνη απόφαση αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ζωή”.

Δυστυχώς οι φήμες επαληθεύονται.

Στις 7 Απριλίου γίνεται συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Χίου την οποία ζήτησε να ενημερώσει ο κ. Μηταράκης. Πιθανός λόγος ίσως, να μετασκευαστεί η απόφαση που είχε βγάλει την προηγούμενη ημέρα το Eπιμελητήριο και είχε ταχθεί ξεκάθαρα εναντίον της οποιαδήποτε δομής καραντίνας.

Μετά από την λήξη της τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος κ. Λεγάτος ανέφερε ότι “ο χώρος της καραντίνας θα γίνει κατόπιν γραφεία ασύλου” όπως του μετέφερε ο Υπουργός.

Προφανώς μιλάμε για μία δομή μόνιμου χαρακτήρα και όχι προσωρινού όπως στην αρχή έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το γεγονός αυτό και τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε.

Ένα τόσο σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας αντιμετωπίζεται με τρόπο ανεπίτρεπτο μη λαμβάνοντας υπόψη του το δημόσιο συμφέρον.

Είναι απαράδεκτο ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου εκμεταλλευόμενος την πανδημία του κορωνοϊού να λαμβάνει αποφάσεις εν κρυπτώ, δίχως να σκέφτεται την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα την οικονομική κρίση η οποία θα ενσκήψει πάνω από τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ειδικά του τουριστικού τομέα και της εστίασης οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο δημιουργώντας μία δομή / υπηρεσία ασύλου κοντά στην πιο τουριστική περιοχή του νησιού.

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση του τοπικού συμβουλίου Θυμιανών και της ευρύτερης περιοχής.

Θα ασκήσουμε όλα τα έννομα μέσα και κάθε προοπτική υποβάθμισης του τόπου μας, θα μας βρει με αποφασιστικό τρόπο ενάντια.