Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Μέσα στον Απρίλη η ίδρυση του Φορέα Τουρισμού Χίου

Στην τελική ευθεία η εγγραφή των ιδρυτικών μελών
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 02/04/2019 - 13:13

Τη διεύρυνση του αριθμού των ιδρυτικών της μελών επιδιώκει η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία "ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΙΟΥ"  που θα ιδρυθεί μέσα στον Απρίλη, γι’ αυτό και το Επιμελητήριο, το οποίο έχει βάλει πλάτη για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα, καλεί όποιον  επιχειρηματία επιθυμεί να εγγραφεί ως τακτικό μέλος, να το δηλώσει μέχρι τις 12 Απριλίου.

Όπως εξήγησε στο Ράδιο «Α» ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κώστας Βεζέρης, ήδη έχουν εγγραφεί 50 μέλη, που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στη διοίκηση του φορέα, που θα προκύψει μετά από γενική συνέλευση των μελών.

Της συνέλευσης θα προηγηθεί η κατάθεση του καταστατικού σύστασης στο Πρωτοδικείο, ένα καταστατικό, όπως είπε, που προέκυψε μετά από επεξεργασία αντίστοιχων που αφορούν τους ιδιωτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην Χαλκιδική, στο Μόλυβο, την Καλαμάτα και τη Ρόδο.

Ο κος Βεζέρης κάλεσε τους επιχειρηματίες να αγκαλιάσουν τον φορέα, να συμμετέχουν ενεργά, λέγοντας ότι προς αυτήν την κατεύθυνση περιμένουν στην παρούσα φάση μεγαλύτερη συμμετοχή – τουλάχιστον όσον αφορά τα ιδρυτικά μέλη- από ξενοδόχους και ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων οχημάτων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εφάπαξ εγγραφή ανέρχεται στα 300 ευρώ, ενώ από εκεί και πέρα η ετήσια συνδρομή, με βάση τα προβλεπόμενα από το προτεινόμενο καταστατικό, διαμορφώνεται με βάση τη δυναμικότητα της κάθε επιχείρησης.

Εκτός των συνδρομών, ο φορέας προσδοκά και στην «προίκα» που ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χίου στην πίτα του Επιμελητηρίου, με χρηματοδότησή του με το ποσό των 400.000 ευρώ από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 14:44

Αναστάτωση στους λογιστές ,σε επιχειρήσεις και σε επαγγελματίες έχει δημιουργήσει μια νέα «εντολή» από το Υπ.Οικονομικών σχετικά με την προκαταβολή φόρου.

Ειδικότερα, το Υπουργείο αποφάσισε να μειώσει την προκαταβολή φόρο που πρέπει να καταβάλουν οι επαγγελματίες , στο ….παραπέντε λήξης της προθεσμίας για τη κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.

«Το υπ. Οικονομικών δεν σταματά να μας εκπλήσσει» ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου Λογιστών Χίου Άννα Βερνιώτου, συμπληρώνοντας ότι τώρα όσοι έχουν καταθέσει φορολογικές δηλώσεις θα πρέπει να προχωρήσουν σε τροποποιήσεις.

Παράλληλα υπάρχουν επαγγελματίες που ήδη έχουν πληρώσει μέρος από την προκαταβολή φόρου σε μια περίοδο, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βερνιώτου, τα χρήματα δεν περισσεύουν σε κανένα.

«Το Υπουργείο μπορούσε να κάνει από μόνο του την εκκαθάριση  καθώς διαθέτει όλα τα στοιχεία και όχι να μας βάζει στην διαδικασία να καταθέτουμε τροποποιήσεις» τόνισε η πρόεδρος  του Συλλόγου λογιστών Χίου.