Μετά το Νοσοκομείο χωρίς άδεια και το κυλικείο του Κολυμβητηρίου!

Πέμ, 22/01/2015 - 07:49

Χωρίς άδεια λειτουργούσε το κυλικείο του Ιωνικού Κολυμβητηρίου κι έτσι μια καταγγελία στην Αστυνομία ήταν αρκετή για να μπει το Νομικό Πρόσωπο σε μπελάδες, ανάλογους με αυτούς που είχε το Νοσοκομείο Χίου, με παρόμοια υπόθεση.

Ειδικότερα, όπως συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου, η στέρηση άδειας του Ιωνικού Κολυμβητηρίου μεταφέρεται και στη λειτουργία του κυλικείου, με τους συμβούλους του Δ.Σ. να αναζητούν σε νομικό τη λύση, σχετικά με το πού σταματούν οι ευθύνες του Νομικού Προσώπου και πού ξεκινούν του εκμισθωτή.

Όπως ήδη βέβαια είναι γνωστό όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στερούνται αδειοδοτήσεων, με τον Δήμο Χίου και το Νομικό Πρόσωπο να έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να καταφέρουν την αδειοδότησή τους.

Στη συνεδρίαση της Τέταρτης συζητήθηκε εκ νέου το θέμα της αδειοδότησης των αθλητικών χώρων, εκτός των γηπέδων Καλλιμασιάς και Φαφαλίειο Βροντάδου, έτσι ώστε να περιέλθει η χρήση τους στο Νομικό Πρόσωπο.

Ο Παντελής Καμπούρης ξεκαθάρισε ότι η κάθε ενέργεια νομιμοποίησης «βαρύνει» τον Δήμο Χίου και μόνο αφού αυτό επιτευχθεί θα αναλάβει τη διαχείρισή τους το Νομικό Πρόσωπο.

Να σημειώσουμε ότι αθλητικοί χώροι δεν νοούνται τα γήπεδα 5Χ5 που υπάρχουν σε χωριά, αφού αυτά ονομάζονται «αλάνες» βάση της νομοθεσίας, ενώ στη σκέψη του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου είναι να αναλάβουν λειτουργικά έξοδα, όπως ΔΕΗ, καθαριότητα, φύλαξη και φθορές τα σωματεία που τα χρησιμοποιούν, κάτι όμως που θα συζητηθεί εκτενεστέρα όταν οι αθλητικοί χώροι περιέλθουν στη διαχείριση του Ν.Π.

Άστεγες, θα παραμείνουν και το επόμενο χρονικό διάστημα οι διοικητικές υπηρεσίες του Νομικού Προσώπου, αφού κανένα από τα ακίνητα που οι ιδιοκτήτες τους εκδήλωσαν ενδιαφέρον δεν καλύπτει τις προδιαγραφές που το Ν.Π. είχε θέσει για την ενοικίασή τους. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ακίνητο στη Λέτσαινα (πρώην ΛΗΤΩ), στην οδό Ομήρου (πρώην ταχυδρομείο), στο εμπορικό κέντρο Ψαρά, στην οδό Βερίτη κ.λ.π.

Το Δ.Σ. αποφάσισε να γίνει εκ νέου προκήρυξη προκειμένου να βρεθεί χώρος ενώ ο πρώην Πρόεδρος Βασίλης Μυριαγκός, επανέφερε την πρότασή του για μη μεταστέγαση των υπηρεσιών, χαρακτηρίζοντας προσβολή προς την χιώτικη κοινωνία που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, μια τέτοια σπατάλη, που σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα φτάσει τις 70.000 ευρώ.

 

 

Σχετικά Άρθρα