Χίος, Σάββατο 18 Αυγούστου

Μιλάμε...για τον Τουρισμό, στις 15 Μαρτίου.

ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 07/03/2018 - 16:03

Την  επόμενη κλαδική συνάντηση «Μιλάμε …για τον τουρισμό», διοργανώνει το επιμελητήριο Χίου στις 15 Μαρτίου.»Θα έχουμε όλους τους εμπλεκομένους φορείς, με τους οποίους θα συζητήσουμε για τα προβλήματα του τουρισμού στην Χίο άλλα και πώς θα καταφέρουμε να προωθήσουμε το πραγματικό χιώτικο τουριστικό προϊόν», ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Χίου Παντελής Λεγάτος, συμπληρώνοντας ότι στην συνάντηση έχουν προσκληθεί και άτομα που γνωρίζουν το θέμα από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιό, πραγματοποίησαν  εκπρόσωποι των νησιωτικών επιμελητηρίων με αντικείμενο την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά της χώρας. Ανάμεσα στους εκπροσώπους των επιμελητηρίων ήταν και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Χίου Παντελής Λεγάτος, που σε  δηλώσεις του στην «Α», τόνισε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.

«Είναι θετικό ότι ο υπουργός μας κάλεσε για να συζητήσουμε το θέμα, να καταθέσουμε τις απόψεις και προτάσεις μας για το μεταφορικό ισοδύναμο και πώς αυτό θα εξυπηρετήσει τους  κατοίκους  των νησιών», ανέφερε ο κ.Λεγάτος, συμπληρωνόταν ότι με την συμμετοχή των επιμελητηρίων θα γίνει όσο πιο ολοκληρωμένη γίνεται αυτή η πρόταση προς όφελος των καταναλωτών».

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η εισήγηση του υπουργείου προς τα επιμελητήρια έτσι ώστε να ανοίξει πάλι, ένας νέος κύκλος συσκέψεων και προτάσεων για το θέμα.

milame._gia_ton_toyrismo_stis_15_martioy

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 17/08/2018 - 15:11

Μπορεί το καλοκαίρι να φθάνει στο τέλος του και τα πλοία να αναχωρούν από το νησί μας γεμάτα από τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, όμως υπάρχουν ακόμη εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα προσελκύσουν κόσμο στο νησί, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δημοτικός Σύμβουλος εντεταλμένος για τον τουρισμό Δημήτρης Καράλης.

Ειδικότερα αύριο, το Σάββατο 18/08/18 ανοίγει πανιά η Αegean Regatta, η οπόια θα πραγματοποιηθεί στα Λιμνιά της Χίου και στο κεντρικό Λιμάνι της Χίου, την Κυριακή 19/08/18 και την Τρίτη 21/08/18 αντίστοιχα, φέρνοντας μαζί της γύρω στα 900 άτομα όπου την Δευτέρα 20/08/18 και την Τετάρτη 22/08/18 θα έχουν «ελεύθερες» μέρες στη Χίο, ενώ ο ημιμαραθώνιος το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι, κατά παράδοση μια διοργάνωση που φέρνει αρκετούς επισκέπτες στο νησί (που μπορεί να φτάσει στον αριθμό μέχρι και τα 3.500 άτομα), στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

Και μπορεί η ισοτιμία τουρκικής λίρας και ευρώ να έχει δημιουργήσει αναταράξεις και προβλήματα στο τουριστικό ρεύμα από την γείτονα χώρα, ωστόσο το Μπαϊράμι την επομένη εβδομάδα αλλά και η τουρκική Regatta, με την συμμετοχή 54 σκαφών και με προσέγγιση στο λιμάνι της Χίου, θα αποτελέσουν δύο ακόμη λόγουε για να επισκεφτούν το νησί δεκάδες επισκέπτες.