Ν. Μηταράκης: Κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά ανακοίνωσε σήμερα ο Γ. Βαρουφάκης στη Βουλή

Πέμ, 28/05/2015 - 18:21

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας,  Νότης Μηταράκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βαρουφάκη για το ΦΠΑ στα νησιά, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα, μετά από μία μακρά περίοδο ασαφών διαβεβαιώσεων οι μάσκες έπεσαν. Ο Υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε σήμερα στη Βουλή την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, επιχειρώντας να ρίξει όλο το φταίξιμο στην… κακή και ανάλγητη τρόικα.  Καλοστημένο το σόου αλλά δεν πείθει κανέναν.

Η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τις επίμονες και συστηματικές πιέσεις της τρόικας, είχε καταφέρει να βγάλει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά. Δυστυχώς, την  κερκόπορτα για τη σημερινή εξέλιξη την άνοιξε ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης με την επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Ντάισελμπλουμ τον Φεβρουάριο και στην οποία δεσμευόταν ότι «θα περιοριστούν οι εξαιρέσεις» στην πολιτική του ΦΠΑ. Αυτό βέβαια παρέλειψε να το θυμίσει στην Ολομέλεια.

Δυστυχώς, οι νησιώτες θα πληρώσουν ακριβά τις επιπολαιότητες του κ. Υπουργού και τις ανευθυνότητες της κυβέρνησής του. Και η χώρα θα χάσει οριστικά ένα κεκτημένο δικαίωμα που εξασφάλισε μετά την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

 

Σχετικά Άρθρα