Χίος, Παρασκευή 14 Αυγούστου

Ο Σύλλογος "Μαστίχα" απαντά στην ΕΜΧ

Παρ, 19/04/2019 - 19:18

Μας εκπλήσσει και μας απογοητεύει η ανακοίνωση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών. 

Προφανώς ο πρόεδρος  δεν κατάλαβε αυτά που του τονίσαμε στην επαφή μας ότι δηλαδή δεν έχουμε καμμια σχέση με το προϊόν είναι απλά θέμα ταυτοποίησης της εντοπιότητας του Συλλόγου μας. Να τονίσουμε ότι η επωνυμία του συλλόγου μας είναι «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΙΟΥ» με διακριτικό τίτλο "ΜΑΣΤΙΧΑ", και είμαστε σωματείο του Αστικού Κώδικα, νόμιμα αναγνωρισμένο δυνάμει της υπ' αριθμ. 40/2018 διάταξης Ειρηνοδικείου Χίου. 

Κατ’ αρχάς  αποκλειστικός και μοναδικός μας στόχος είναι  η προβολή  των  γευσιγνωστικών, πολιτιστικών,  λαογραφικών και κοινωνικών  δεδομένων, προϊόντων και αξιών μας, μεταξύ των οποίων και η μαστίχα,, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Καταστατικού μας.  

 Μοναδικός στόχος και μέλημα μας είναι η προβολή των δυνατοτήτων  και αξιών  του τόπου μας με στόχο τη συμβολή μας στο πλάνο της ανάπτυξης και της προόδου, αγώνα από τον οποίο δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς. Πιστεύουμε στις συνέργειες που δημιουργούν ΜΟΝΟ δύναμη και αποτελεσματικότητα! 

Τα έως τώρα αποτελέσματα στο αναπτυξιακό επίπεδο στο οποίο εντάσσεται και ο τουρισμός,  δείχνουν ότι πολιτεία και φορείς δεν έχουν καταφέρει  να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες μας γι’ αυτό ο τουρισμός μας έχει σταθερά φθίνουσα πορεία. 

Η διοίκηση της Ένωσης μας κατηγορεί  αφ’ ενός για ίδιον όφελος και αφ’ ετέρου για καπηλεία του ονόματος. Ενημερώνουμε λοιπόν ότι δεν είμαστε ούτε Μαστιχοπαραγωγοί ούτε επιχειρηματίες για να έχουμε ίδιον συμφέρον. Επικαλείται "καπηλεία" του ονόματος, γεγονός που μας παραξενεύει και μας προκαλεί εντύπωση. 

 Την καλούμε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να αποδείξει τους ισχυρισμούς της, αλλιώς  η εσπευσμένη και περίεργη  αντίδραση της  θα αγγίζει τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος, για την οικονομική ενίσχυση μας δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο απ’ ό,τι κάνουν όλοι οι άλλοι σύλλογοι, οι οποίοι ζητούν την στήριξη της πολιτείας και ιδιωτικών φορέων για τις όποιες εκδηλώσεις. Αντίθετα δημιουργούμε δραστηριότητες που ενισχύουν την αγορά της Χίου και τον Τουρισμό μας, προωθούν προϊόντα, τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις. Στα πλαίσια αυτά κινηθήκαμε και χρησιμοποιήσαμε ως κεράσματα σε εκδηλώσεις προϊόντα τα οποία μας χηρηγήθηκαν ευγενικά από το Mastiha Shop (Mediterra) θυγατρική της ΕΜΧ 

Φοβόμαστε, ότι η διοίκηση της Ένωσης λειτούργησε  βεβιασμένα, θα μπορούσε με την κίνηση της αυτή να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου με καταστροφικές συνέπειες για το νησί μας.  Δεν θέλουμε να αντιδικήσουμε με τον φορέα του Εθνικού μας προϊόντος, αλλά αν χρειαστεί θα το κάνουμε για να προστατέψουμε την  ατομική και συλλογική μας  αξιοπρέπεια και λειτουργία.

 

Για το Δ/Σ

Η Πρόεδρος         

Άννα Κλαδιά 

 

Η Γ. Γραμματέας 

Βασιλική Τσουρου  

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 13/08/2020 - 15:46

Μια δύσκολη τουριστική περίοδο διανεύει η Χίος και όλο το Βόρειο Αιγαίο καθώς η πανδημία του κορωνοϊού σε συνδυασμό με τα μέτρα για την διασπορά, μείωσε αισθητά τους επισκέπτες των νησιών με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός καλυμμάτων να μην έχει ανοίξει καθόλου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Tουρισμού Νίκο Νύκτα περίπου τα μισά καταλύματα στο Βόρειο Αιγαίο δεν έχουν ανοίξει ενώ κι αυτά που λειτουργούν έχουν μεγάλη μείωση στις κρατήσεις.

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε τους επαγγελματίες του τουρισμού» ανέφερε ο κ. Νύκτας που δεν έκρυψε την ανησυχία του για… επερχόμενα λουκέτα τους επόμενους μήνες.

peripoy_ta_misa_katalymata_den_ehoyn_anoixei_katholoy