Χίος, Δευτέρα 6 Απριλίου

Οι τυχεροί της 20ης κλήρωσης της Revoil

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 02/12/2019 - 15:23

8 τυχερούς ανέδειξε η σημερινή 20η κλήρωση της Revoil στο Ράδιο «Α» , που έγινε παρουσία του Ιάκωβου Κουσκουσάκη.

Αναλυτικά οι λαχνοί που κληρώθηκαν, τα δώρα που λαμβάνουν και τα πρατήρια από τα οποία δόθηκαν είναι οι εξής:

Νο Λαχνού Διεύθυνση πρατηρίου Πρατήριο Δώρο
59341 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δωροεπιταγή καυσίμων REVOIL αξίας 20€
58289 ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Δωροεπιταγή καυσίμων REVOIL αξίας 20€
59962 ΒΟΥΡΟΥ 72 ΧΙΟΣ ΨΥΛΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Δωροεπιταγή καυσίμων REVOIL αξίας 20€
58446 ΚΟΙΝΗ ΚΑΛΠΑΚΤΣΟΚΛΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ Δωροεπιταγή καυσίμων REVOIL αξίας 20€
52019 ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ ΤΣΑΤΙΡΗΣ ΑΔΑΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δωροεπιταγή καυσίμων REVOIL αξίας 20€
59561 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δωροεπιταγή από τα S/M ΧΑΡΑ αξίας 150€
62238 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Δωροεπιταγή από τα S/M ΧΑΡΑ αξίας 150€
60604 ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Δωροεπιταγή από τα S/M ΧΑΡΑ αξίας 150€

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/04/2020 - 11:30

Η ΟΕΒΕ Χίου με επιστολή της στον  Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, αναφέρεται στο ζήτημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «My Business Support» μέσω της οποίας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα υποβάλλουν αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης για να λάβουν την επιστρεπτέα προκαταβολή του 1 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά η επιστολή της ΟΕΒΕ αναφέρει:

"η Κυβέρνηση στο πλαίσιο μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν οικονομικά από την εμφάνιση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «My Business Support» μέσω της οποίας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα υποβάλλουν αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης για να λάβουν την επιστρεπτέα προκαταβολή του 1 δισ. Ευρώ. Στην ουσία πρόκειται για ένα μέτρο ευνοϊκής χρηματοδότησης με χαμηλό ή μηδενικό επιτόκιο που όμως δημιουργεί ερωτηματικά στους επαγγελματίες αφού δεν διευκρινίζονται πολλά ζητήματα.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ για τους επαγγελματίες την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων καθώς οι μεγάλες έχουν ήδη πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και θεωρεί ότι θα πρέπει να γίνουν οι εξής τροποποιήσεις στην ΠΝΠ και διευκρινήσεις:

  1. Να διαχωριστούν οι αυτοαπασχολούμενες επιχειρήσεις καθώς και αυτές που απασχολούν προσωπικό έως 20 υπαλλήλους από τις επιχειρήσεις που έχουν προσωπικό έως 500 άτομα. Αν η οικονομική ενίσχυση υπολογίζεται με βάση τον αριθμό του προσωπικού για ακόμη μια φορά οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις θα αποτελέσουν τον «τελευταίο τροχό της αμάξης» με αποτέλεσμα τη μη ουσιαστική στήριξη τους.
  2. Η χρονική προθεσμία έως τις 10 Απριλίου θα πρέπει να διευρυνθεί έως το τέλος του μήνα αφού σ’ αυτό το ελάχιστο χρονικό περιθώριο θα μπορέσουν να ανταποκριθούν κυρίως οι επιχειρήσεις με οργανωμένα λογιστήρια. Το μεγαλύτερο ποσοστό των επαγγελματιών της χώρας εξυπηρετούνται από λογιστικά γραφεία που σημαίνει αυξημένο κόστος αλλά και χρονική καθυστέρηση (με κλειστές επιχειρήσεις και απαγόρευσης κυκλοφορίας) αφού αυτή η περίοδος για τους λογιστές είναι ιδιαίτερα πιεστική ενώ παράλληλα το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων του έτους 2019 δεν έχει υποβληθεί!
  3. Θα πρέπει να διευκρινιστούν οι προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεων στην πλατφόρμα, το ύψος των χρηματικών ποσών ενίσχυσης καθώς και ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα συμπεριληφθούν αφού δεν υπάρχει αριθμός προτεραιότητας και θα εξεταστούν τα αιτήματα ένα προς ένα
  4. Στις προϋποθέσεις για την εκδήλωση ενδιαφέροντος περιλαμβάνεται η συμπλήρωση στοιχείων από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως τύπου τηρούμενων βιβλίων συμπληρώνουν τον κύκλο εργασιών ΦΠΑ ή τα ακαθάριστα έσοδα κάθε μήνα, κατά περίπτωση, μέχρι τη δέκατη ημέρα του επόμενου μήνα. Τα ανωτέρω στοιχεία που συμπληρώνονται από την επιχείρηση, επαληθεύονται από τις δηλώσεις ΦΠΑ και Εισοδήματος, στις αντίστοιχες φορολογικές χρήσεις, OTAN αυτές υποβληθούν.

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου κρούει τον Κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση και θεωρεί πως πρέπει λάβουν σοβαρά υπόψη πως οι επιχειρήσεις που «χτυπήθηκαν» οικονομικά από τον κορωνοϊό είναι κυρίως οι αυτοαπασχολούμενες και χαμηλού αριθμού εργαζομένων!

Καλούμε όλους τους επαγγελματίες και τα σωματεία-μέλη μας να μην προχωρήσουν σε σύναψη δανείου χωρίς να γνωρίζουν το επιτόκιο, το ύψος του δανείου, τις δεσμεύσεις και τους βασικούς όρους!"