Πάρκο πρωτογενούς επιχειρηματικότητας στον Κορακάρη σχεδιάζει το Ίδρυμα "Μ. Τσάκος"

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 25/11/2020 - 13:11

Μέσα στο 2021 το Ίδρυμα Τσάκου θα τρέξει ένα νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας στο οποίο θα έχει στο επίκεντρο τον πρωτογενή τομέα και περιοχή δράσης την έκταση που έχει στην περιοχή του Κορακάρη.

Το παραπάνω έκανε γνωστό σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», Μιχάλης Μπελέγρης.

«Το ίδρυμα -όπως γνωρίζετε-  έχει μία πολύ μεγάλη έκταση στην περιοχή του Κορακάρη, στην οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει γίνει μία πολύ συντονισμένη κίνηση για την αξιοποίηση και τη διαμόρφωση της με στόχο να δημιουργηθεί ένα πάρκο, στο οποίο καινούργιες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις της Χίου που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, θα μπορούν να το χρησιμοποιούν, να συνεργάζονται με το ίδρυμα, να συνεταιρίζονται πιθανά με διάφορες εταιρείες που θα τους φέρνουμε σε επαφή ώστε να μπορούν να αυξάνουν την παραγωγή τους, τη δραστηριότητα τους και την εμπορική τους κίνηση», ανέφερε ο κος Μπελέγρης ο οποίος μίλησε επίσης για την επιβράβευση της νεανικής επιχειρηματικότητας εκείνων που αναζητούν την αειφόρο ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα .

Ο Δ/ντής του Ιδρύματος υπενθύμισε ότι μέσα στο 2021 αναμένεται επίσης η έναρξη εργασιών  στην  μαρίνα της Χίου, εστιάζοντας στην προστιθέμενη αξία που θα δημιουργήσει αυτή η εγκατάσταση ως προς τις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα προκύψουν από αυτή.

Αναφορικά με την έναρξη των εργασιών στο Ξενία, το οποίο επίσης παραχωρήθηκε σε εταιρία συμφερόντων του Ομίλου Τσάκου, εκτιμά ότι λόγω των παρατάσεων που δίνονται στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης στο οποίο επιχειρούν να εντάξουν το έργο, οι εργασίες δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, μέχρι το τέλος του 2020 αλλά επειδή όλα είναι έτοιμα όσον αφορά τις υπόλοιπες διαδικασίες εκτιμά ότι αυτό θα γίνει στις αρχές του 2021.

Τέλος αναφερόμενος ο κος Mπελέγρης στη λειτουργία του Τeens επεσήμανε ότι λειτουργεί κανονικά όπως και όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες εξ αποστάσεως, ακολουθώντας ένα οργανωμένο σύστημα το οποίο -όπως είπε- το έχουν υιοθετήσει από το υπουργείο Παιδείας και το έχουν εξελίξει με επιπρόσθετες ώρες.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που τα παιδιά αναγκάζονται να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως, υπάρχει ένα καλό, ότι μαθαίνουν πολύ γρήγορα αυτές τις πλατφόρμες, μαθαίνουν να τις χειρίζονται, να τις αξιοποιούν και στο τέλος όταν όλα επιστρέψουν -ευελπιστούμε- μέσα στο 2021 σε μία σχετική κανονικότητα θα έχει μείνει αυτό το κέρδος, το οποίο είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τις επόμενες δεκαετίες που έρχονται.», κατέληξε ο Διευθυντής του Ιδρύματος «Μ. Τσάκος».

skepseis_axiopoiisis_tis_ektasis_ston_korakari

Σχετικά Άρθρα