Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

Π.Λεγάτος:"Μονόδρομος η συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στον τουρισμό"

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 01/02/2020 - 09:53

Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κων/πολης, παρουσιάστηκε η Χίος ως τουριστικός προορισμός σε μια εκδήλωση που στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών από την γείτονα χώρα.

Ως μονόδρομο,  χαρακτήρισε την συνεργασία  των δυο χωρών στον τομέα του τουρισμού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Παντελής Λεγάτος, που τόνισε ότι «παράσχουμε ως Επιμελητήριο οποιαδήποτε στήριξη απαιτηθεί ώστε οι δύο επιχειρηματικές κοινότητες να οικοδομήσουν κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

Ακολουθεί  ο χαιρετισμός του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Χίου:

 

Aξιότιμες κυρίες και κύριοι, φίλοι γείτονες,

Επιτρέψτε μου εκ μέρους σύσσωμης της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Χίου να χαιρετίσω θερμά την αποψινή εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της οικοδόμησης στέρεων βάσεων για την ευδοκίμηση επιχειρηματικών επαφών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας . Αποτελεί πεποίθησή μας ότι τα γερά θεμέλια συνεργασίας των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων των λαών μας θα συντελέσουν στην οικοδόμηση ακόμη πλουσιότερης επιχειρηματικής σύμπραξης τα επόμενα έτη, καθώς οι επιχειρηματικές προκλήσεις που διανοίγονται ανάμεσα στις δυο γειτονικές χώρες κλιμακώνονται και οι ευκαιρίες πρέπει να αξιοποιούνται.

Φιλοσοφία της παρούσας Διοίκησης του Επιμελητηρίου Χίου είναι η εγκαθίδρυση επιχειρηματικών συνεργασιών που θα είναι επωφελείς και για τις δύο χώρες, ώστε αυτές να αντέξουν στο χρόνο και να αναπτυχθούν. Μονομέρεια σε μία διακρατική συνεργασία ουσιαστικά, εξάλλου, τη θέτει αυτομάτως σε κίνδυνο και τούτο είναι κάτι που δεν θα επιθυμούσαμε σε καμία περίπτωση.

H συνεργασία στον τομέα του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών είναι μονόδρομος και όλοι εμείς –από οποιαδήποτε θέση υπηρετούμε - πρέπει να εργασθούμε με πάθος για να την επιβάλουμε σε όσους μικρόνοες η τυφλωμένους από φανατισμό προσπαθούν να την δυναμιτίσουν. Οι συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει τόσο στον επιχειρηματικό τομέα όσο και σε αυτόν του πολιτισμού έχουν μόνο θετικό πρόσημο. Σε αυτό επάνω θα κτίσουμε για να αντιληφθούν όλοι την εκκωφαντικά θετική σημασία της συνεργασίας μεταξύ γειτόνων που έχουν ιστορικό χρέος να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις μελλοντικές γενιές. Δηλώνουμε λοιπόν παρόντες σε αυτή την προσπάθεια ανάπτυξης συνεργασιών , κύρια στον τουριστικό κλάδο και υποσχόμαστε να παράσχουμε ως Επιμελητήριο οποιαδήποτε στήριξη απαιτηθεί ώστε οι δύο επιχειρηματικές κοινότητες να οικοδομήσουν κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Σας ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στη σημερινή εκδήλωση.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 01/06/2020 - 19:41

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Νύκτας συγχαίρει τους επαγγελματίες  καθώς και τον Ιδιωτικό Φορέα Τουρισμού Χίου, οι οποίοι με τις ενέργειές τους συμβάλλουν και αυτοί αποτελεσματικά στην προσπάθεια όλων μας να καταστήσουμε το νησί της Χίου, ελκυστικότερο στον επισκέπτη. Η δημιουργία της εκπτωτικής αυτοματοποιημένης πλατφόρμας “Chios Visitors Discount” είναι μια σημαντική πρωτοβουλία με τη διάδραση πολλών επιχειρήσεων του νησιού. Οι εκπτώσεις θα παρέχονται σε κάθε επισκέπτη που θα παραμείνει στο νησί μας για τουλάχιστον 4 διανυκτερεύσεις, με μοναδική προϋπόθεση ο ενδιαφερόμενος επισκέπτης να έχει υποβάλει τη σχετική αίτηση μέσω της ιστόσελιδας www.cto.gr.

            Αισθανόμαστε υπερήφανοι που σε μία τέτοια δύσκολη συγκυρία όπως η φετινή, εμπνέουμε  όλους  τους εμπλεκόμενους  φορείς αλλά και τις επιχειρήσεις, ώστε σύσσωμοι, προωθούμε συντονισμένες δράσεις για να μην χαθεί η φετινή σεζόν.

Ευχόμαστε και προσμένουμε σε άμεσα αποτελέσματα για την τόνωση της φετινής τουριστικής κίνησης του νησιού και καλούμε όλους τους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στην ανωτέρω καμπάνια - πρωτοβουλία συμπληρώνοντας την αντίστοιχη αίτηση συμμετοχής στο https://chios-greece.gr/gr/pages/eggrafi-stis-ekptoseis.