Χίος, Τρίτη 4 Αυγούστου

Π.Λεγάτος:"Μονόδρομος η συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στον τουρισμό"

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 01/02/2020 - 09:53

Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κων/πολης, παρουσιάστηκε η Χίος ως τουριστικός προορισμός σε μια εκδήλωση που στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών από την γείτονα χώρα.

Ως μονόδρομο,  χαρακτήρισε την συνεργασία  των δυο χωρών στον τομέα του τουρισμού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Παντελής Λεγάτος, που τόνισε ότι «παράσχουμε ως Επιμελητήριο οποιαδήποτε στήριξη απαιτηθεί ώστε οι δύο επιχειρηματικές κοινότητες να οικοδομήσουν κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

Ακολουθεί  ο χαιρετισμός του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Χίου:

 

Aξιότιμες κυρίες και κύριοι, φίλοι γείτονες,

Επιτρέψτε μου εκ μέρους σύσσωμης της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Χίου να χαιρετίσω θερμά την αποψινή εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της οικοδόμησης στέρεων βάσεων για την ευδοκίμηση επιχειρηματικών επαφών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας . Αποτελεί πεποίθησή μας ότι τα γερά θεμέλια συνεργασίας των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων των λαών μας θα συντελέσουν στην οικοδόμηση ακόμη πλουσιότερης επιχειρηματικής σύμπραξης τα επόμενα έτη, καθώς οι επιχειρηματικές προκλήσεις που διανοίγονται ανάμεσα στις δυο γειτονικές χώρες κλιμακώνονται και οι ευκαιρίες πρέπει να αξιοποιούνται.

Φιλοσοφία της παρούσας Διοίκησης του Επιμελητηρίου Χίου είναι η εγκαθίδρυση επιχειρηματικών συνεργασιών που θα είναι επωφελείς και για τις δύο χώρες, ώστε αυτές να αντέξουν στο χρόνο και να αναπτυχθούν. Μονομέρεια σε μία διακρατική συνεργασία ουσιαστικά, εξάλλου, τη θέτει αυτομάτως σε κίνδυνο και τούτο είναι κάτι που δεν θα επιθυμούσαμε σε καμία περίπτωση.

H συνεργασία στον τομέα του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών είναι μονόδρομος και όλοι εμείς –από οποιαδήποτε θέση υπηρετούμε - πρέπει να εργασθούμε με πάθος για να την επιβάλουμε σε όσους μικρόνοες η τυφλωμένους από φανατισμό προσπαθούν να την δυναμιτίσουν. Οι συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει τόσο στον επιχειρηματικό τομέα όσο και σε αυτόν του πολιτισμού έχουν μόνο θετικό πρόσημο. Σε αυτό επάνω θα κτίσουμε για να αντιληφθούν όλοι την εκκωφαντικά θετική σημασία της συνεργασίας μεταξύ γειτόνων που έχουν ιστορικό χρέος να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις μελλοντικές γενιές. Δηλώνουμε λοιπόν παρόντες σε αυτή την προσπάθεια ανάπτυξης συνεργασιών , κύρια στον τουριστικό κλάδο και υποσχόμαστε να παράσχουμε ως Επιμελητήριο οποιαδήποτε στήριξη απαιτηθεί ώστε οι δύο επιχειρηματικές κοινότητες να οικοδομήσουν κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Σας ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στη σημερινή εκδήλωση.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 03/08/2020 - 18:01

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020, μετά την απόφαση Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020 για «εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού COVID-19».

Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΕΕΤ αναφέρει:

«Η ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων Covid 19 τον Ιούλιο του 2020 οδήγησε στην νομοθετική καθιέρωση της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας από εργαζόμενους και καταναλωτές, καθώς επίσης και στη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων. Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, στην προσπάθειά τους να επιτευχθεί η πλήρης εφαρμογή των νέων μέτρων (βλ. Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020), με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων στα τραπεζικά καταστήματα και των συναλλασσομένων με αυτά, γνωστοποιεί ότι από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 και μέχρις ότου υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, δεν θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (Δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κλπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobilebanking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας αξιοποιήστε τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας σας.

Παρακαλείστε ακόμη, να περιορίσετε τις επισκέψεις σας στα τραπεζικά καταστήματα. Εάν παρόλα αυτά καθίσταται αναγκαία η προσέλευσή σας σε τραπεζικό κατάστημα παρακαλείστε α) να διαθέτετε προστατευτική μάσκα β) να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ