Χίος, Σάββατο 28 Μαρτίου

Π.Λεγάτος:"Μονόδρομος η συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στον τουρισμό"

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 01/02/2020 - 09:53

Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κων/πολης, παρουσιάστηκε η Χίος ως τουριστικός προορισμός σε μια εκδήλωση που στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών από την γείτονα χώρα.

Ως μονόδρομο,  χαρακτήρισε την συνεργασία  των δυο χωρών στον τομέα του τουρισμού, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Παντελής Λεγάτος, που τόνισε ότι «παράσχουμε ως Επιμελητήριο οποιαδήποτε στήριξη απαιτηθεί ώστε οι δύο επιχειρηματικές κοινότητες να οικοδομήσουν κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

Ακολουθεί  ο χαιρετισμός του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Χίου:

 

Aξιότιμες κυρίες και κύριοι, φίλοι γείτονες,

Επιτρέψτε μου εκ μέρους σύσσωμης της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Χίου να χαιρετίσω θερμά την αποψινή εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της οικοδόμησης στέρεων βάσεων για την ευδοκίμηση επιχειρηματικών επαφών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας . Αποτελεί πεποίθησή μας ότι τα γερά θεμέλια συνεργασίας των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων των λαών μας θα συντελέσουν στην οικοδόμηση ακόμη πλουσιότερης επιχειρηματικής σύμπραξης τα επόμενα έτη, καθώς οι επιχειρηματικές προκλήσεις που διανοίγονται ανάμεσα στις δυο γειτονικές χώρες κλιμακώνονται και οι ευκαιρίες πρέπει να αξιοποιούνται.

Φιλοσοφία της παρούσας Διοίκησης του Επιμελητηρίου Χίου είναι η εγκαθίδρυση επιχειρηματικών συνεργασιών που θα είναι επωφελείς και για τις δύο χώρες, ώστε αυτές να αντέξουν στο χρόνο και να αναπτυχθούν. Μονομέρεια σε μία διακρατική συνεργασία ουσιαστικά, εξάλλου, τη θέτει αυτομάτως σε κίνδυνο και τούτο είναι κάτι που δεν θα επιθυμούσαμε σε καμία περίπτωση.

H συνεργασία στον τομέα του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών είναι μονόδρομος και όλοι εμείς –από οποιαδήποτε θέση υπηρετούμε - πρέπει να εργασθούμε με πάθος για να την επιβάλουμε σε όσους μικρόνοες η τυφλωμένους από φανατισμό προσπαθούν να την δυναμιτίσουν. Οι συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει τόσο στον επιχειρηματικό τομέα όσο και σε αυτόν του πολιτισμού έχουν μόνο θετικό πρόσημο. Σε αυτό επάνω θα κτίσουμε για να αντιληφθούν όλοι την εκκωφαντικά θετική σημασία της συνεργασίας μεταξύ γειτόνων που έχουν ιστορικό χρέος να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις μελλοντικές γενιές. Δηλώνουμε λοιπόν παρόντες σε αυτή την προσπάθεια ανάπτυξης συνεργασιών , κύρια στον τουριστικό κλάδο και υποσχόμαστε να παράσχουμε ως Επιμελητήριο οποιαδήποτε στήριξη απαιτηθεί ώστε οι δύο επιχειρηματικές κοινότητες να οικοδομήσουν κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Σας ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στη σημερινή εκδήλωση.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 28/03/2020 - 09:09
Φωτό: Marine Traffic

Θερμές ευχαριστίες και χαιρετισμούς απέστειλε η UNCTAD (Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη) σε όλους τους ναυτικούς, από τον λογαριασμό της στο Facebook και στο Twitter, για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία, και ιδιαίτερα οι ναυτικοί, εργάζονται με αυτοθυσία, στις επτά θάλασσες του κόσμου, προκειμένου να μεταφερθούν εγκαίρως και με ασφάλεια τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης σε όλες τις χώρες που πλήττονται από τον θανατηφόρο ιό.

Στο παρακάτω στιγμιότυπο από την ιστοσελίδα της Marine Traffic, εμφανίζονται τα πλοία που αυτή τη στιγμή μεταφέρουν αγαθά σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα λιμάνια, αλλά και τον κίνδυνο μετάδοσης των ασθενειών εντός των πλοίων.

Σύμφωνα με την UNCTAD, το 90% όλων των αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών προμηθειών, των τροφίμων και των καυσίμων, μεταφέρονται διά θαλάσσης, ενώ η συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας και των Ελλήνων ναυτικών στο παγκόσμιο εμπόριο είναι εξαιρετικά σημαντική. Συγκεκριμένα, ο ελληνικών συμφερόντων στόλος μεταφέρει το 20% του παγκόσμιου, διά θαλάσσης μεταφερόμενου εμπορίου, παρότι η Ελλάδα αποτελεί μόλις το 0,15% του παγκόσμιου πληθυσμού, γεγονός που έχει ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως η Ελλάδα δεν διαθέτει εθνικά φορτία προς θαλάσσια μεταφορά, σε αντίθεση με την Κίνα, τις ΗΠΑ και άλλα παραδοσιακά ναυτιλιακά έθνη.

Όπως είναι επόμενο, τα πλοία δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά δίχως το έμψυχο δυναμικό τους: τους πολύτιμους ναυτικούς.

Προς όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες των θαλασσών μας, και ιδιαίτερα στους Έλληνες αξιωματικούς Εμπορικού Ναυτικού, η Ιsalos.net και τα Ναυτικά Χρονικά εκφράζουν τις ευχαριστίες και τον σεβασμό τους.

www.isalos.net