Πλούτος, όραμα και στήριγμα η ναυτιλία για τη Χίο και την Ελλάδα

Διεθνές Συνέδριο από το Πανεπιστήμιο στο Ιδρυμα Τσακου
Τετ, 24/06/2015 - 06:18

Ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης 23 Ιουνίου 2015, τις εργασίες του το Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Ναυτιλία, Συνδυασμένες μεταφορές και Λιμένες - Econship 2015», στη Χίο, στο ίδρυμα «Μαρία Τσάκος».

Για ένα σημαντικό συνέδριο στο οποίο θα κατατεθούν πλήθος ιδεών και προτάσεων, έκανε λόγο ο Διευθυντής του Ιδρύματος Παύλος Καλογεράκης, τονίζοντας ότι η ναυτιλία για το νησί της Χίου είναι πλούτος, όραμα και στήριγμα.

Ως τη σημαντικότερη εκδήλωση της χρονιάς που διοργανώνει το τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, χαρακτήρισε το συνέδριο ο καθηγητής - Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, Ιωάννης Καρκαζής, καλώντας τους συνέδρους να γνωρίσουν το νησί μας.

Για τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η Χίος στον παγκόσμιο ναυτικό χάρτη μίλησε ο αναπληρωτής Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομίας, Ιωάννης Θεοτοκάς, τονίζοντας ότι το νησί μας ελέγχει το 5% του παγκόσμιου στόλου.

Χαιρετισμούς στο συνέδριο απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, τονίζοντας την ταυτόσημη ιστορία της Χίου και της Ναυτιλίας, ενώ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Δημήτρης Καράλης, ανέφερε ότι η ναυτιλία κρατά «Θερμοπύλες» στην ελληνική οικονομία.

Σχετικά Άρθρα