Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Χίου: «Δύναμη για τη Χίο και φέτος ο Έλληνας τουρίστας»

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 26/05/2022 - 15:59

Συγκρατημένες είναι οι εκτιμήσεις της Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, Αντιγόνης Μαϊστράλη, για τις προσδοκίες της φετινής τουριστικής περιόδου, περιμένοντας -όπως λέει χαρακτηριστικά- να κάνουν ταμείο στο τέλος, δεδομένων και των όσων βιώνουν, λόγω αύξησης του κόστους στις επιχειρήσεις τους.

Προς το παρόν, όπως είπε σε συνέντευξή της στο Ράδιο «Α», καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον, πολλά είναι τα αιτήματα, ο κόσμος «διψάει» -μετά από δύο δύσκολα χρόνια- να ταξιδέψει.

Για μια ακόμη φορά φαίνεται πως η Χίος θα «ποντάρει» στον Έλληνα τουρίστα, στους ομογενείς -και από τους έλληνες του εξωτερικού υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον- και στους τούρκους τουρίστες, με τους ευρωπαίους -τουλάχιστον, όσον αφορά τον οργανωμένο τουρισμό- να είναι απόντες, παρόλο που υπάρχει ενδιαφέρον από Ευρωπαίους να γνωρίσουν τη Χίο.

Αυτό αποτυπώθηκε και στις "κρατήσεις" που έγιναν από τουριστικό γραφείο στη Νορβηγία που "πουλούσε" διακοπές στη Χίο, πλην όμως στην πορεία αποδείχθηκε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει πράξη το πλάνο του, με αποτέλεσμα να μείνουμε μόνο στο... ενδιαφέρον.

Ενισχυτικά στην έλευση ελλήνων τουριστών θα συμβάλλει το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού που παρέχει 10ημερες διακοπές και μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, ενώ όπως είπε η κα Μαϊστράλη, επιδιώκουν να τύχουν επιδοτήσεων και άτομα που  εκτός προγραμμάτων θα επιλέξουν για διακοπές το νησί μας.

Σύμφωνα με την ίδια, γνωρίζοντας ότι ο προγραμματισμός του Έλληνα για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι της… τελευταίας στιγμής, σχεδιάζονται  προωθητικές ενέργειες στην Βόρεια Ελλάδα.

Από το σχέδιο της Ένωσης που κινείται παράλληλα με τον Φορέα Τουρισμού Χίου, δε λείπει και η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού (τα οφέλη του τα είδαμε πρόσφατα με το συνέδριο των νοσοηλευτών), για τον οποίο έχει ήδη "χτυπήσει την πόρτα" του Συνδέσμου Ελλήνων Οργανωτών Συνεδρίων.

«Η Χίος έχει αρχίσει να μπαίνει στα αυτιά και τα στόματα περισσότερων ακόμη και ως outsider. Ακόμα κι αυτό είναι μια εναλλακτική στην χρονική συγκυρία που βιώνουμε μετά από μια πανδημία», ανέφερε η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου, η οποία επανέλαβε το πάγιο «θέλω» των εμπλεκομένων με τον τουρισμό,  που αφορά στην επιμήκυνση της περιόδου, η οποία περιορίζεται σε 2 με 3 μήνες, επισημαίνοντας ότι αυτό για να γίνει χρειάζεται συλλογική προσπάθεια.

«Πώς θα επιμηκυνθεί η περίοδος αν το ξενοδοχείο είναι ανοιχτό αλλά τα μαγαζιά δίπλα κλειστά; O τουρίστας την εμπειρία ζητάει όχι μόνο την κλίνη», σχολίασε η κα Μαϊστράλη.

Σχετικά Άρθρα