Προς νέα παράταση των συμβάσεων για εργαζόμενους στην καθαριότητα

Δευ, 26/09/2016 - 14:44

«Κουτί» για να καλύψει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του στον τομέα καθαριότητας έρχεται για το Δήμο Χίου η πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να παρατείνει εκ νέου, και για όλο το 2017,τις συμβάσεις των ήδη υπηρετούντων πανελλαδικά στις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ.

Η πρώτη παράταση ισχύει μέχρι τις 31/12/2016  και η νέα, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα πληροφόρηση, όπως είπε στην «Α»  ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης, αναμένεται να περιληφθεί σε τροπολογία που θα κατατεθεί στις 10 Οκτωβρίου.

«Για εμάς οι άνθρωποι αυτοί είναι απολύτως απαραίτητοι, αφού ο αριθμός των μόνιμων έχει περιοριστεί στους 52 και οι συμβασιούχοι είναι 55. Ετσι έχουμε  στη διάθεσή μας όλο το χρόνο 107 εργαζομένων οπότε μπορούμε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας, να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες καθαριότητας, να λειτουργούν όλα τα απορριμματοφόρα, να βγάλουμε απορριμματοφόρα για την ανακύκλωση και οι εργαζόμενοι να μπορούν επιτέλους να παίρνουν τις άδειές τους. Βέβαια αυτό για φέτος είχε ένα επιπλέον κόστος μισθοδοσίας 1 εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο  – μέσω των ανταποδοτικών- μπορέσαμε να το καλύψουμε », ανέφερε ο Γ. Μπελέγρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια νέα παράταση συμβάσεων είναι πιθανόν να οδηγήσει  στη μονιμοποίηση των συγκεκριμένων εργαζομένων, αφού θα κλείσουν 2 χρόνια συνεχούς απασχόλησης, ενώ περιορίζει τις όποιες ελπίδες είχαν κάποιοι άλλοι που θα ήθελαν να προσληφθούν ως συμβασιούχοι στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Σχετικά Άρθρα