Χίος, Σάββατο 11 Ιουλίου

Προσδοκίες για τουρίστες... μέσω Μυκόνου, σε Χίο και Λέσβο

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, για το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιάς - Μύκονος- Μεστά- Σίγρι
Πέμ, 28/05/2020 - 11:12

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών & Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου Νίκος Νύκτας με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Χίου με την Μύκονο από την Blue Star Ferries, με το δρομολόγιο Πειραιάς - Μύκονος - Μεστά - Σίγρι που θα εκτελεί το πλοίο “Blue Start Chios”, αρχής γενομένης από το Σάββατο 4 Ιουλίου μέχρι το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, ευχαρίστησε σήμερα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για αυτήν την επιτυχία.

Χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης, Ν. Νύκτας δήλωσε: «Εν μέσω των ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει φέτος ο τουρισμός, η Αντιπεριφέρεια Τουρισμού, Μεταφορών & Επικοινωνιών, όπως και όλοι οι λοιποί αρμόδιοι φορείς, καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να μην χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος. Με ικανοποίηση συγχαίρουμε το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής για την ακτοπλοϊκή σύνδεση που θα ενώνει την Χίο με την Μύκονο και φέτος. Το δρομολόγιο αυτό θα δώσει την δυνατότητα στους τουρίστες να συνδυάσουν τις διακοπές τους σε 2 πανέμορφα νησιά του Αιγαίου, ξεχωριστά και ιδιαίτερα, το καθένα με τις ομορφιές του και τον χαρακτήρα του. Η δυνατότητα μετακίνησης των τουριστών σε παγκόσμιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο, φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, είναι ένα μεγάλο στοίχημα, που όμως μπορούμε και οφείλουμε να κερδίσουμε με σωστό προγραμματισμό, στρατηγικές κινήσεις και πρωτοβουλίες. Θα συνεχίσω να καλώ όλους να είναι συνοδοιπόροι σε αυτήν την δύσκολη προσπάθεια και παράλληλα θέλουμε να συγχαρούμε φορείς αλλά και εταιρίες που συμβάλλουν στην επανεκκίνηση του τουρισμού των νησιών μας.»

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/07/2020 - 20:12

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το InvestGR Forum φέρνει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τις ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα. H INTERAMERICAN είναι και φέτος μεταξύ των χορηγών, ενώ ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, θα συμμετάσχει σε πάνελ συνομιλητών με θέμα το ψηφιακό άλμα της Ελλάδος. Ο επικεφαλής της INTERAMERICAN θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει την επενδυτική εστίαση του οργανισμού, παράλληλα, στην καινοτομία της ψηφιακής τεχνολογίας και σε ανθρώπινους πόρους με νέες, ψηφιακές δεξιότητες. Είναι τομείς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού της εταιρικής στρατηγικής και της υλοποίησης του ψηφιακού και οργανωτικού - δομικού μετασχηματισμού της INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός σύγχρονου, αναπτυξιακά λειτουργικού επιχειρηματικού μοντέλου.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη δημόσια υγεία, το 3rd InvestGR Forum 2020: «Greece in the Pole Position - η Ελλάδα σε προνομιακή θέση αφετηρίας για τις ξένες επενδύσεις» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και σε δύο περιόδους, στις 15-16 Ιουλίου και στις 8-9 Οκτωβρίου 2020. Στα τέσσερα πάνελ συζήτησης του Ιουλίου θα συμμετάσχουν πολιτικοί, CEOs εταιρειών, πανεπιστημιακοί και ειδικοί, οι οποίοι θα συζητήσουν θέματα όπως η ελκυστικότητα της Ελλάδος ως επενδυτικού προορισμού, το ψηφιακό άλμα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η ελληνική καινοτομία και η έννοια του Σκοπού (Purpose) για το κράτος και τις εταιρείες. Επίσης, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της ΕΥ Ελλάδος και του InvestGR Forum, θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα πρώτα ευρήματα της έρευνας της ΕΥ, «Attractiveness Survey: Ελλάδα 2020». Στην έρευνα αναμένεται να αποτυπωθούν, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, οι απόψεις της επενδυτικής κοινότητας για τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της χώρας μας ως επενδυτικού προορισμού.

Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN, με τη συμμετοχή της και φέτος στο ιδιαίτερου χαρακτήρα διαδικτυακό συνέδριο, δημιουργεί μια παράδοση συνεχούς παρουσίας στο κέντρο του προβληματισμού για τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Στο περυσινό InvestGR, ο κ. Καντώρος είχε υπογραμμίσει την υποσχόμενη δυναμική του ασφαλιστικού κλάδου στη χώρα μας, τονίζοντας ότι «προσφέρεται για μεσομακροπρόθεσμες επενδύσεις».

Το 3rd InvestGR Forum 2020: Greece in the Pole Position οργανώνεται από την PUBLIC AFFAIRS AND NETWORKS και πραγματοποιείται με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΣΕΒ, ενώ σημαντικά ΜΜΕ είναι χορηγοί Επικοινωνίας. Στρατηγικοί εταίροι του InvestGR Forum 2020 είναι οι EY Greece και JTI.

Για την παρακολούθηση του 3rd InvestGR Forum 2020, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: http://investgr.eu/en/home-conference-en