Χίος, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

Προστασία στις ώρες φορτοεκφόρτωσης ζητά το Επιμελητήριο

Δευ, 05/03/2018 - 18:32
φωτο αρχείου

Προφανώς ή πρέπει να αστυνομεύεται καλύτερα και με περισσότερα άτομα το εμπορικό κέντρο ή να... κλωνοποιηθεί ο τροχονόμος Κολόμβος, που μόνος του κραταέι σε μια στοιχειώδη τάξη την κυκλοφορία στην Πόλη.

Από τον Πρόεδρο πάντως του Επιμελητηρίου Π. Λέγατο στάλθηκε η παρακάτω επιστολή στον Διοικητή Της τροχαίας Χίου.

"Το Επιμελητήριο Χίου έχει καταστεί αποδέκτης καταγγελιών που αφορούν την πλήρη καταστρατήγηση του μέτρου της ολιγόλεπτης στάθμευσης αλλά και φορτοεκφόρτωσης σε προβλεπόμενες θέσεις που βρίσκονται σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης μας όπως η Καλαμπόκα, η Ροδοκανάκη , η Βενιζέλου κ.α.

Επιπρόσθετα παρατηρείται συχνά το φαινόμενο της φορτοεκφόρτωσης σε ώρες αιχμής στον πεζόδρομο της Απλωταριάς, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τον εφοδιασμό των καταστημάτων σε συγκεκριμένες ώρες εκτός ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Αντιλαμβάνεστε ότι η σωστή αστυνόμευση είναι η κρίσιμη παράμετρος,  η οποία διασφαλίζει την ορθή λειτουργία ενός δημοσίου έργου, ενώ η πλημμελής τήρηση της τάξης ουσιαστικά το ακυρώνει με βλαπτικά αποτελέσματα για την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.

Παρακαλούμε όπως εντείνετε την αστυνόμευση στον αστικό ιστό, ώστε και οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες να απολαμβάνουν καλλίτερης ποιότητας υπηρεσίες  και να μην καταργούνται χρήσιμα έργα ανάπλασης από μία μικρή μειοψηφία παρανομούντων".

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 19/11/2018 - 20:41

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αντιγριπικός εμβολιασμός ηλικιωμένων στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη, που οργανώθηκε από τον Δήμο με την υποστήριξη της INTERAMERICAN. Η εταιρεία διέθεσε και φέτος στο Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου, μέσω της ιδιόκτητης μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας MEDIFIRST στα νότια προάστια, σημαντικό αριθμό εμβολίων. Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε σε τέσσερα Κ.Α.Π.Η., δύο του Ελληνικού και δύο της Αργυρούπολης. Επισημαίνεται ότι η εν λόγω σύμπραξη της INTERAMERICAN με την τοπική αυτοδιοίκηση επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση από το 2012, στο πλαίσιο του εταιρικού ενδιαφέροντος για τις τοπικές κοινωνίες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 

Οι ηλικιωμένοι συμπεριλαμβάνονται στις ομάδες αυξημένου κινδύνου από τις επιπλοκές της γρίπης, με πιο συνηθισμένη επιπλοκή την πνευμονία, εξ αιτίας της οποίας έχουν καταγραφεί και θάνατοι. Το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) για την προστασία από τη γρίπη, πέρα από τον εμβολιασμό, συστήνει τήρηση μέτρων υγιεινής για τα χέρια και το αναπνευστικό, έγκαιρη χρήση αντιϊκών φαρμάκων με τις πρώτες εκδηλώσεις -μέσα σε 48 ώρες- κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών και καταφυγή σε ιατρική συμβουλή, σε περίπτωση παρατεταμένων ή σοβαρών συμπτωμάτων γρίπης.

 

Η INTERAMERICAN αναπτύσσει ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών για τη φροντίδα της υγείας στο επίπεδο της πρόληψης, έχοντας υιοθετήσει, μεταξύ άλλων, και τον τρίτο από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. για «καλή υγεία και ευημερία». Η εταιρεία δραστηριοποιείται ολιστικά στη διαχείριση της υγείας, από την ασφάλιση και τις υπηρεσίες μέχρι τη δημιουργία «περιβάλλοντος» παροχών και επιλογών για ευεξία και ποιότητα ζωής (οικοσύστημα υγείας), στο πλαίσιο του νέου, καινοτόμου Συστήματος Υγείας «bewell», που πρόσφατα παρουσίασε και διαθέτει στην αγορά.