Πρώτο άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Τουρκίας στις 8 Απριλίου

Δευ, 28/03/2022 - 12:11

H πρώτη ομαδική προσπάθεια φορέων της Χίου να υπενθυμίσουν στην τουριστική αγορά της Σμύρνης ότι το νησί μας παραμένει προορισμός για διακοπές Τούρκων πολιτών, θα λάβει χώρα στις 8 Απριλίου.

Στα πλαίσια της συνεργασία του Φορέα Τουρισμού Χίου, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, των Δήμων Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, του Επιμελητηρίου Χίου, της Ένωσης Ξενοδόχων και του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων αντιπροσωπεία θα βρεθεί σε ξενοδοχείο της Σμύρνης όπου θα έχει επαφές με τουριστικούς παράγοντες της Τουρκίας και εκπροσώπους ΜΜΕ.

«Η αγορά της Τουρκίας μας ενδιαφέρει. Πρόκειται για επισκέπτες που έρχονται όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι και αυτό που επιδιώκουμε, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, είναι η επανεκκίνηση», ανέφερε στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Κώστας Μούνδρος από τον Φορέα Τουρισμού Χίου, χαρακτηρίζοντας σημαντικό το γεγονός ότι οι τοπικοί φορείς "μιλούν την ίδια γλώσσα".

«Σίγουρα η οικονομική κατάσταση δημιουργεί προβλήματα όμως μιλάμε για έναν πληθυσμό, στη Σμύρνη και τα πέριξ, που φτάνει στα  5 εκατομμύρια, μεταξύ των οποίων υπάρχουν αρκετοί εν δυνάμει πελάτες μας», τόνισε ο κύριος Μούνδρος.

Αναφορικά με την επισκεψιμότητα εν όψει Πάσχα σημείωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον, έχουν κλειστεί δωμάτια, αλλά υπάρχουν και διαθέσιμα, με τον ίδιο να εκτιμά ότι τα πρώτα δείγματα γραφής είναι θετικά για τη φετινή περίοδο.

 

Σχετικά Άρθρα