Χίος, Πέμπτη 9 Απριλίου

Ρυθμίσεις οφειλών στο Δήμο: Ευκαιρία τακτοποίησης των μη δηλωμένων τ.μ. ακινήτων

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 04/10/2019 - 14:55

Ευκαιρία  για τους οφειλέτες του Δήμου Χίου χαρακτήρισε ο Αντιδήμαρχος Χίου, Χαράλαμπος Μπουρνιάς. τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους μέχρι και σε 100 δόσεις, μετά την παράταση ισχύος του αρθρ. 110 παρ. 1 του Ν. 4611/2019, μέχρι και τις 31/12/2019,

Όπως είπε, στη ρύθμιση  υπάγονται οι οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως τις 29/11/2019 και προέτρεψε ειδικότερα δημότες που έχουν σε εκκρεμότητα ζητήματα που αφορούν  τα τετραωνικά μέτρα που αναφέρονται στον λογαριασμό της ΔΕΗ (διαφορά μεταξύ πραγματικών από δηλωμένα) να προχωρήσουν σε ρύθμιση προκειμένου αργότερα να μην επιβαρυνθούν με μεγάλα πρόστιμα. 

"Αν στο λογαριασμό της ΔΕΗ ένα σπίτι εμφανίζεται με 70 τ.μ. αλλά είναι 100 τ.μ., δηλαδή προκύπτει μια διαφορά της τάξεως των 30 τ.μ. ο ιδιοκτήτης  θα κατέβαλε για ΤΑΠ 41,74 ευρώ και  με τα μέχρι τώρα ισχύοντα θα επιβαλλόταν κι ένα πρόστιμα 58,80 ευρώ, δηλαδή θα πλήρωνε περί τα 100 ευρώ. Αν μπει στη ρύθμιση και καταβάλει εφάπαξ το ποσό θα πληρώσει μόνο  τα 41,74 ευρώ", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/04/2020 - 14:52

Στην επιστολή μας προς τους αρμόδιους για το θέμα δομής καραντίνας είχαμε αναφέρει ότι μεταξύ άλλων: “Σε περίπτωση που οι φήμες αποτελούν γεγονός, εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας αφού μια τέτοια ανεύθυνη απόφαση αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ζωή”.

Δυστυχώς οι φήμες επαληθεύονται.

Στις 7 Απριλίου γίνεται συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Χίου την οποία ζήτησε να ενημερώσει ο κ. Μηταράκης. Πιθανός λόγος ίσως, να μετασκευαστεί η απόφαση που είχε βγάλει την προηγούμενη ημέρα το Eπιμελητήριο και είχε ταχθεί ξεκάθαρα εναντίον της οποιαδήποτε δομής καραντίνας.

Μετά από την λήξη της τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος κ. Λεγάτος ανέφερε ότι “ο χώρος της καραντίνας θα γίνει κατόπιν γραφεία ασύλου” όπως του μετέφερε ο Υπουργός.

Προφανώς μιλάμε για μία δομή μόνιμου χαρακτήρα και όχι προσωρινού όπως στην αρχή έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το γεγονός αυτό και τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε.

Ένα τόσο σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας αντιμετωπίζεται με τρόπο ανεπίτρεπτο μη λαμβάνοντας υπόψη του το δημόσιο συμφέρον.

Είναι απαράδεκτο ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου εκμεταλλευόμενος την πανδημία του κορωνοϊού να λαμβάνει αποφάσεις εν κρυπτώ, δίχως να σκέφτεται την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα την οικονομική κρίση η οποία θα ενσκήψει πάνω από τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ειδικά του τουριστικού τομέα και της εστίασης οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο δημιουργώντας μία δομή / υπηρεσία ασύλου κοντά στην πιο τουριστική περιοχή του νησιού.

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση του τοπικού συμβουλίου Θυμιανών και της ευρύτερης περιοχής.

Θα ασκήσουμε όλα τα έννομα μέσα και κάθε προοπτική υποβάθμισης του τόπου μας, θα μας βρει με αποφασιστικό τρόπο ενάντια.