Στα 93,7 εκατομμύρια ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 02/12/2022 - 15:25

Το πρώτο "σκαλοπάτι" που είναι η εκτελεστική επιτροπή πέρασε σήμερα ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου, ο οποίος ανέρχεται στα 93,7 εκατομμύρια ευρώ, κατά 6,5 εκ. ευρώ αυξημένος σε σχέση με εκείνον του 2022, γεγονός που έχει να κάνει με την αντίστοιχη αύξηση που παρατηρείται στο τεχνικό πρόγραμμα έργων, λόγω χρηματοδοτήσεων που έχουν εξασφαλιστεί, είτε από το πρόγραμμα «Τρίτσης», είτε από το υπουργείο μετανάστευσης.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο «Α» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Μπελέγρης, μεταξύ των κονδυλίων που περιλαμβάνονται στον υπό ψήφιση προϋπολογισμό, είναι η εξασφάλιση ποσού 150.000 ευρώ για μίσθωση χώρων στάθμευσης, η αγορά οχημάτων για το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι (170.000 ευρώ), η εξασφάλιση ποσού 280.000 ευρώ για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών, τα ποσά που απαιτούνται για τη μίσθωση του ακινήτου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών για τη μεταστέγαση της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου και φυσικά το τεχνικό πρόγραμμα έργων,, που ανέρχεται σε 51 εκατομμύρια ευρώ (πέρσι ήταν 44 εκ.), περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων το έργο του δημοτικού κήπου (2,8 εκ. ευρώ), τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ (3,5 εκ. ευρώ) κ.α.

Ο προϋπολογισμός μέσα στο Δεκέμβρη εκτιμάται ότι περάσει και από τα επόμενα στάδια (επιτροπή διαβούλευσης, οικονομική επιτροπή, παρατηρητήριο, Δημοτικό Συμβούλιο), ελπίζοντας να τύχει της έγκρισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και να ξεκινήσει η εφαρμογή του από τις αρχές του 2023.

sta_937_ekatommyria_eyro_o_proypologismos_toy_dimoy_hioy

Σχετικά Άρθρα