Χίος, Σάββατο 18 Αυγούστου

Στα χέρια του δήμου η κατασκήνωση στον Αγ. Ισίδωρο Συκιάδας

Γ. Καραμανής: Θα νομιμοποιήσουμε τα αυθαίρετα και θα δημοπρατήσουμε το χώρο
Παρ, 13/04/2018 - 14:42

Στο Δήμο Χίου επέστρεψε το "φιλέτο" των κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου στην Συκιάδα, μετά από μια 3χρονη δικαστική διαμάχη με τον ενοικιαστή του χώρου, η οποία έκλεισε με εξωδικαστικό συμβιβασμό και με την παράδοση του χώρου χθες.

Όπως είπε στην "Α" ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Καραμανής, πρόκειται για μια περιοχή ανεκμετάλλευτη όλα αυτά τα χρόνια, για την οποία - κατά διαστήματα- έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετοί επιχειρηματίες. Ήδη η παραλία από πέρσι είναι μισθωμένη για μια τριετία, ενώ ζητούμενο ήταν να αξιοποιηθεί και η δημοτική έκταση - εκτός αιγιαλού και παραλίας - που λειτούργησε στο παρελθόν ως κατασκηνωτικό κέντρο και χώρος εκδηλώσεων.

Η πρώτη κίνηση, όπως είπε, αφορά στην τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών που είχαν γίνει από τον μισθωτή και στην συνέχεια θα βγει στον αέρα διαγωνισμός για την εκδήλωση ενδιαφέροντος με τον κ. Καραμανή να επισημαίνει ότι ο Δήμος πρέπει ακολουθώντας τα ισχύοντα -βάσει νόμου- να προστατέψει, όσο περισσότερο μπορεί, την περιουσία του.

"Πρόκειται για μια αξιόλογη ιδιοκτησία και ίσως πριν το καλοκαίρι να μπορέσουμε να την δημοπρατήσουμε, ώστε όποιος επιχειρηματίας εγκατασταθεί να προχωρήσει στη συνέχεια στην έκδοση των αδειών που χρειάζονται για να λειτουργήσει ", κατέληξε ο κ. Καραμανής.

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι αρκετά δημοφιλής, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, λόγω του γραφικού - πολυφωτογραφισμένου - παρεκκλησίου του Αγίου Ισιδώρου.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 17/08/2018 - 15:11

Μπορεί το καλοκαίρι να φθάνει στο τέλος του και τα πλοία να αναχωρούν από το νησί μας γεμάτα από τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, όμως υπάρχουν ακόμη εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα προσελκύσουν κόσμο στο νησί, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δημοτικός Σύμβουλος εντεταλμένος για τον τουρισμό Δημήτρης Καράλης.

Ειδικότερα αύριο, το Σάββατο 18/08/18 ανοίγει πανιά η Αegean Regatta, η οπόια θα πραγματοποιηθεί στα Λιμνιά της Χίου και στο κεντρικό Λιμάνι της Χίου, την Κυριακή 19/08/18 και την Τρίτη 21/08/18 αντίστοιχα, φέρνοντας μαζί της γύρω στα 900 άτομα όπου την Δευτέρα 20/08/18 και την Τετάρτη 22/08/18 θα έχουν «ελεύθερες» μέρες στη Χίο, ενώ ο ημιμαραθώνιος το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι, κατά παράδοση μια διοργάνωση που φέρνει αρκετούς επισκέπτες στο νησί (που μπορεί να φτάσει στον αριθμό μέχρι και τα 3.500 άτομα), στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

Και μπορεί η ισοτιμία τουρκικής λίρας και ευρώ να έχει δημιουργήσει αναταράξεις και προβλήματα στο τουριστικό ρεύμα από την γείτονα χώρα, ωστόσο το Μπαϊράμι την επομένη εβδομάδα αλλά και η τουρκική Regatta, με την συμμετοχή 54 σκαφών και με προσέγγιση στο λιμάνι της Χίου, θα αποτελέσουν δύο ακόμη λόγουε για να επισκεφτούν το νησί δεκάδες επισκέπτες.