Στη δεύτερη θέση ανεργίας στη χώρα το Βόρειο Αιγαίο

Άνεργοι ψάχνουν για εργασία και επιχειρήσεις... υπαλλήλους
Σάβ, 28/11/2020 - 19:12

Στη δεύτερη θέση σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται η Περιφέρεια Β. Αιγαίου όσον αφορά τον δείκτη ανεργίας. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία Νοεμβρίου του ΟΑΕΔ, που αναφέρεται και στον αριθμός των ανέργων στο Βόρειο Αιγαίο.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων της καταγραφής των ανέργων για τον Οκτώβριο στα νησιά του Β. Αιγαίου οι άνεργοι έφτασαν τα 15.951 άτομα. Η αύξηση σε σύγκριση με το μήνα Σεπτέμβριο είναι κατά 582 άτομα και ποσοστό 3,79%.

Στο μεταξύ η σύγκριση με τα περσινά στοιχεία κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική είναι.

Ο αριθμός των ανέργων πέρυσι τον Οκτώβριο ήταν 14.654, η ετήσια αύξηση δηλαδή είναι κατά 1.297 άτομα.

Πρώτη πάντως σε ανεργία είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου που καταγράφει αύξηση κατά 9,16%, ενώ το Β. Αιγαίο ακολουθεί η Κρήτη με ποσοστό 7,56%.

Βεβαίως στα ποσοστά αυτά καταγράφεται και η ζήτηση εργασίας, όπου είναι καθαρό ότι οι «χειρωνακτικές εργασίες» είναι στα… αζήτητα. Έτσι αυτό που συμβαίνει είναι αυτό που ζεί η αγορά καθημερινά. Από την μια άνεργοι που ζητούν εργασία… γραφείου και επιχειρήσεις, που αναζητούν υπαλλήλους κυρίως για εξωτερικές εργασίες, π.χ. διανομείς και δεν βρίσκουν.

Εννοείται βεβαίως ότι η ανεργία μεν οργιάζει αλλά ουδείς πλησιάζει για εργασία στην μαστιχοκαλλιέργεια, κενό που το καλύπτουν σχεδόν 100% αλλοδαποί εργαζόμενοι.

 

Σχετικά Άρθρα