Στο Treasures of Greek Tourism το Β. Αιγαίο

Συμμετοχή της Περιφέρειας και στην Έκθεση OPAP MARATHON EXPO 2022
Τρί, 15/11/2022 - 11:01

Όπως ενημερώνει μέσω δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, το πλαίσιο της συμμετοχής της  στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market (WTM) 2022 στο Λονδίνο, 7- 9 Νοεμβρίου 2022, όπου τα νησιά της Περιφέρειάς μας διακρίθηκαν,  η Λέσβος ως Best walking Destination (καλύτερος περιπατητικός προορισμός) και η Ικαρία ως Best Sustainable Destination (καλύτερος αειφόρος προορισμός), επετεύχθη ακόμα μεγαλύτερη και στοχευμένη προβολή όλων των νησιών της Περιφέρειας ως Τουριστικός Προορισμός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μέσω ειδικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και τη διανομή Διαφημιστικού Εντύπου  στους χιλιάδες επισκέπτες της Έκθεσης. 

Αναλυτικότερα  και τα εννέα νησιά της Περιφέρειας, από τα μεγαλύτερα έως τα μικρότερα, διαφημίστηκαν ως Τουριστικοί προορισμοί, με ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του καθενός, μέσα από την αγγλόφωνη έκδοση  του Εντύπου «Treasures of Greek Tourism» της  Ναυτεμπορικής. Η Ειδική Έκδοση «Treasures of Greek Tourism» διατέθηκε στους επισκέπτες και τους εκθέτες της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού WTM London σε τιράζ 20.000 εντύπων όπου τα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του Βορείου Αιγαίου ως Brand, προβλήθηκαν ως ένας ελκυστικός προορισμός σε 5σέλιδη καταχώριση, προσφέροντας ποικιλία λόγων επίσκεψης. Η διάθεση του Εντύπου πραγματοποιήθηκε μέσω του  περιπτέρου του ΕΟΤ καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης αλλά και στο ξεχωριστό περίπτερο της Ναυτεμπορικής.

Με άλλο δελτίο Τύπου η Περιφέρεια Β. Αιγαίου ενημερώνει και για τη συμμετοχή της στην Έκθεση OPAP  MARATHON EXPO 2022, τη μεγαλύτερη αθλητική έκθεση στην χώρα η οποία πραγματοποιήθηκε 09-12 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do Παλαιού Φαλήρου, με  κεντρικό σύνθημα « Πάμε Βόρειο Αιγαίο». Τα νησιά μας παρουσίασαν τις αθλητικές εκδηλώσεις τους  στους επισκέπτες της έκθεσης ενώ τα στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που απάρτιζαν την αποστολή πραγματοποίησαν συναντήσεις με στελέχη Υπουργείων, Ομοσπονδιών, Οργανισμών, Συλλόγων και με αθλητικούς παράγοντες ανταλλάσσοντας απόψεις και σχεδιάζοντας μελλοντικές συνεργασίες. 

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Μεταναστευτικής κρίσης Δημήτρης Κουρσουμπάς, ο ειδικός σύμβουλός σε θέματα Αθλητισμού  Κρέτσης Βασίλης ο προϊστάμενος του τμήματος Αθλητισμού Πολιτισμού της ΠΒΑ Χατζησταυράκης Γιώργος και ο διοικητικός υπάλληλος του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Π.Ε.Χίου  Μισεντσής Αντώνης.

Στο περιθώριο της Έκθεσης οι κ. Κουρσουμπάς και Κρέτσης παρέστησαν στην κεντρική εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ Authentic Talks στο ίδρυμα Νιάρχος με υψηλούς προσκεκλημένους και κεντρική παρουσιάστρια την Χιώτισσα Παρολυμπιονίκη Κέλλυ Λουφάκη.

 

 

Σχετικά Άρθρα