Χίος, Τετάρτη 21 Αυγούστου

"Στόχος μας να πάμε ένα βήμα παρακάτω το νησί"

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΙΔΡΥΣΗ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 17/01/2019 - 15:10

Στην τελική ευθεία φαίνεται να βρίσκεται η ίδρυση του ιδιωτικού φορέα Τουρισμού, σύμφωνα με όσα ανέφεραν ο  πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παντελής Λεγάτος και ο υπεύθυνος της πρωτοβουλίας για τη σύσταση του φορέα Κώστας Βεζέρης με αφορμή την οριστικοποίηση του καταστατικού λειτουργίας του.

«Έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις και έχουμε το καταστατικό λειτουργίας του φορέα καθώς και την  «ταρίφα» όλων όσων θα συμμετέχουν, ανέφερε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Παντελής Λεγάτος.

Στον φορέα, σύμφωνα με τον Κώστα Βεζέρη, θα μπορούν να εγγράφουν ως μέλη όλοι οι επαγγελματίες του νησιού ενώ στο διοικητικό συμβούλιο θα μπορεί να συμμετέχει ο Δήμος και η Περιφέρεια, ενώ η «ταρίφα»  θα κυμαίνεται γύρω στα  300 ευρώ  ανάλογα με το είδος της κάθε επιχείρησης, ενώ θα υπάρχουν και χορηγοί.

Επόμενο βήμα οι εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο θα επιλέξει μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία με κριτήρια τον διευθύνοντα σύμβουλο του φορέα τουρισμού.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 21/08/2019 - 15:36

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Χίου ξεκινά η ανανέωση αιτήσεων μετά την πάροδο του εξαμήνου ισχύος της αίτησης για το επίδομα στέγασης
Ειδικότερα, στις 30/9/2019 συμπληρώνεται το εξάμηνο ισχύος των αιτήσεων του Επιδόματος που εγκρίθηκαν έως και 31 Μάρτιου 2019.
Oι αιτήσεις αυτές δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος.
Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο επανέλεγχος των αιτήσεων.
Για τις αιτήσεις εκείνες για τις οποίες διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται πλέον οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος (ενδεικτικά: λήξη περίοδος ισχύος του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου, αλλαγή σύνθεσης νοικοκυριού, αλλαγή των εισοδημάτων ή περιουσιακής κατάστασης του νοικοκυριού) οι αιτήσεις δεν θα ανανεωθούν. Στους δικαιούχους θα αποσταλεί μήνυμα ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν θα ανανεωθεί αυτόματα.
Εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση από 1/9/2019. 

Προσοχή: για να μην χάσουν κάποιο μήνα επιδότησης, η νέα αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί έως 30/9/2019.
Για τους δικαιούχους που μέσω των αυτόματων διασταυρώσεων διαπιστωθεί ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, η αίτηση θα ανανεωθεί αυτόματα για έξι ακόμα μήνες.
Επίσης όσοι εξ αυτών έχουν αλλαγές στη σύνθεση του νοικοκυριού τους σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, μπορούν εντός του Σεπτεμβρίου να ανακαλέσουν την αίτηση και να υποβάλλουν νέα.