Χίος, Σάββατο 18 Αυγούστου

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου είχαν οι επαγγελματίες φωτογράφοι και εικονολήπτες

Τρί, 27/02/2018 - 15:25

 

Επίσκεψη στο επιμελητήριο Χίου, πραγματοποίησε ο σύλλογος επαγγελματιών φωτογράφων και εικονοληπτών Χίου, προκειμένου να καταθέσουν το προβλήματά τους στον πρόεδρο Παντελή Λεγάτο, ζητώντας την στήριξή του.

«Εκτός όλων των άλλων που αντιμετωπίζουμε, με κυριότερο τον αθέμιτο ανταγωνισμό από μη επαγγελματίες, τώρα ήρθε και η κυβέρνηση με νέο νόμο να μας στερήσει και το «μεροκάματο» από τις φωτογραφίες για την έκδοση ταυτότητας», ανέφερε το μέλος του Δ.Σ  Σιδερής Λοϊζος.

«Ο νόμος αυτός παράλληλα μας προσβάλει και σας επαγγελματίες καθώς ποτέ κανείς από μας  δεν  έχει διαρρεύσει φωτογραφία πελάτη μας, χωρίς την έγκρισή τους, σε αντίθεση με όλο αυτό που βλέπουμε να γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε ο κ.Λοϊζος.

Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου, Παντελής Λεγάτος ,από την πλευρά του, συμμερίστηκε πλήρως τον προβληματισμό των μελών τους συλλόγου και υποσχέθηκε ότι θεσμικά θα αποστείλει επιστολή–διαμαρτυρίας προς το αρμόδιο υπουργείο.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 17/08/2018 - 15:11

Μπορεί το καλοκαίρι να φθάνει στο τέλος του και τα πλοία να αναχωρούν από το νησί μας γεμάτα από τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, όμως υπάρχουν ακόμη εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα προσελκύσουν κόσμο στο νησί, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δημοτικός Σύμβουλος εντεταλμένος για τον τουρισμό Δημήτρης Καράλης.

Ειδικότερα αύριο, το Σάββατο 18/08/18 ανοίγει πανιά η Αegean Regatta, η οπόια θα πραγματοποιηθεί στα Λιμνιά της Χίου και στο κεντρικό Λιμάνι της Χίου, την Κυριακή 19/08/18 και την Τρίτη 21/08/18 αντίστοιχα, φέρνοντας μαζί της γύρω στα 900 άτομα όπου την Δευτέρα 20/08/18 και την Τετάρτη 22/08/18 θα έχουν «ελεύθερες» μέρες στη Χίο, ενώ ο ημιμαραθώνιος το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι, κατά παράδοση μια διοργάνωση που φέρνει αρκετούς επισκέπτες στο νησί (που μπορεί να φτάσει στον αριθμό μέχρι και τα 3.500 άτομα), στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.

Και μπορεί η ισοτιμία τουρκικής λίρας και ευρώ να έχει δημιουργήσει αναταράξεις και προβλήματα στο τουριστικό ρεύμα από την γείτονα χώρα, ωστόσο το Μπαϊράμι την επομένη εβδομάδα αλλά και η τουρκική Regatta, με την συμμετοχή 54 σκαφών και με προσέγγιση στο λιμάνι της Χίου, θα αποτελέσουν δύο ακόμη λόγουε για να επισκεφτούν το νησί δεκάδες επισκέπτες.