Τέλος Ιούνη το πλεόνασμα στους μαστιχοπαραγωγούς

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 24/05/2022 - 12:23

Τέλος Ιούνη αναμένεται να δουν στους λογαριασμούς τους το πλεόνασμα οι μαστιχοπαραγωγοί, που αυτή τη φορά αναμένεται να ξεπεράσει τα 15,08 ευρώ/ κιλό που δόθηκαν πέρσι και πιθανά και τα 18 ευρώ.

Η απόφαση για το που θα κυμανθεί το ποσό θα ληφθεί στη Γενική Συνέλευση της ΕΜΧ και την επόμενη εβδομάδα από αυτήν θα εκταμιευτεί το ποσό, ανέφερε πριν από λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Γιώργος Τούμπος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πέρσι το ποσό που δόθηκε ως πλεόνασμα για 185 τόνους μαστίχας ήταν 2.569.000 ευρώ και φέτος για 216 μαστίχας θα δοθούν 3.952.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον  κο Τούμπο μαζί με το πλεόνασμα η μέση τιμή σε όλες τις κατηγορίες της μαστίχας που παραδίδουν οι παραγωγοί ξεπερνά τα 90 ευρώ ανά κιλό.

Πέρα από τα οικονομικά μεγέθη, που παρουσιάζουν συνεχή βελτίωση, όπως είπε ο Πρόεδρος της ΕΜΧ, τo σημαντικό είναι ότι το προϊόν δοκιμάζεται στις διεθνείς αγορές με μεγάλη επιτυχία και ότι η ΕΜΧ  επαληθεύει ότι ο τρόπος που το διαχειρίζεται είναι στη σωστή κατεύθυνση.

«Ταυτόχρονα», κατέληξε, «οι αλλαγές στην οργάνωση  που γίνονται στον οργανισμό δημιουργούν προστιθέμενη αξία και για το προϊόν».

me_simantika_kerdi_o_kyklos_ergasion_gia_to_2021

Σχετικά Άρθρα