Θέμα ημερών ο διαγωνισμός για την μαρίνα στο Καστέλο

Διαβεβαίωση του ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμαρχο Χίου ότι μπορεί να γίνει και μέσα στην εβδομάδα
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 16/10/2017 - 15:04
Ηχητικό απόσπασμα: 

Μέσα στην εβδομάδα ή την επόμενη θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την μαρίνα Χίου, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε την Παρασκευή από το ΤΑΙΠΕΔ ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς.

Όπως είπε στο Ράδιο «Α» οι  αρχικές διαβεβαιώσεις που είχαν ήταν ότι ο διαγωνισμός, που αποσυνδέει πλέον την μαρίνα στο Καστέλο, από το τμήμα που ελλιμενίζονται τουριστικά σκάφη στο λιμάνι της Χίου, θα γίνονταν στις αρχές του καλοκαιριού, όμως τελικά μετατέθηκε για τώρα και μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχει και επενδυτικό ενδιαφέρον.

Άλλες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές στο Δήμαρχο, εκτός από το ότι έχει ληφθεί μέριμνα το έργο να αντιμετωπίζει και τεχνικά προβλήματα, όπως τα λιμενικά,  που είχαν κολλήσει στο παρελθόν την ολοκλήρωση και αξιοποίηση της μαρίνας.

Ο Μανώλης Βουρνούς εστίασε στην ανάγκη που υπάρχει το έργο να ολοκληρωθεί τόσο για να μπουν σε λειτουργία – όπως είπε χαρακτηριστικά – τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τη συγκεκριμένη υποδομή, να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη που προκύπτει από τη λειτουργία μιας μαρίνας και να σταματήσει η υποβάθμιση της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα