Α. Βερνιώτη: Είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει παύση εργασιών για τους λογιστές του νησιού

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 05/08/2022 - 15:41

Για πρώτη φορά στο νησί θα πραγματοποιηθεί παύση εργασίας για το διάστημα μίας εβδομάδας στα λογιστικά γραφεία σύμφωνα με απόφαση που ψηφίστηκε ομόφωνα από την Ένωση Φοροτεχνικών Υπαλλήλων και Λογιστών Χίου.

Η πρόεδρος της Ένωσης Άννα Βερνιώτη σε συνέντευξη της στην τηλεόραση της «Αλήθειας» σημείωσε ότι το 80% των λογιστών θα ακολουθήσουν την εφαρμογή του μέτρου παύσης των εργασιών τους για μία εβδομάδα, από το ερχόμενο Σάββατο 13 Αυγούστου έως και το μεθεπόμενο Σάββατο 20 Αυγούστου.

Σε συνέχεια των δηλώσεων της ανέφερε ότι το μέτρο της παύσης λειτουργίας των λογιστικών καταστημάτων ήταν μία απαραίτητη ενέργεια απέναντι στα μέλη του κλάδου, καθώς από το 2020 εν μέσω κορωνοϊού υπήρξε αφόρητος έως και ακατόρθωτος όγκος εργασίας για αυτά.

Η κ. Βερνιώτη ανέφερε ότι μόνο το ποσοστό της τάξεως του 20% των συναδέλφων της δεν θα εφαρμόσει το μέτρο παύσεως λειτουργία καθώς έχουν μεταθέσει το κλείσιμο των καταστημάτων τους για την επόμενη εβδομάδα του 15Αύγουστου.

Κλείνοντας υπογράμμισε τη σημαντικότητα αυτής της συλλογικής δράσης της Ένωσης επισημαίνοντας ότι ανάλογο μέτρο έχουν λάβει και άλλες ενώσεις και σωματεία φοροτεχνικών υπαλλήλων στη χώρα μας με πρωταγωνίστρια Ένωση Λογιστών της Κρήτης, που έθεσε σε εφαρμογή το μέτρο προσωρινής διακοπής λειτουργίας από πέρσι και επαναλαμβάνοντας την εφαρμογή του και την φετινή χρονιά.

kleista_ta_logistika_grafeia_apo_13_eos_20_aygoystoy

Σχετικά Άρθρα