Υπόμνημα στην κυβέρνηση για αναθεώρηση των μέτρων στέλνουν οι επιχειρηματίες της Χίου

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 05/11/2021 - 14:14

Την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για τις επιπτώσεις που θα έχει στην εμπορική κίνηση η εφαρμογή των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό, που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο το πρωί, εξέφρασαν σε κοινή συνέντευξη τους ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας  Λεωνίδας Αθηνάδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Παντελής Λεγάτος και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου Βικτωρία Αμπαζή.

Και οι τρεις εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της Χίου υπεστήριξαν ότι τα μέτρα για τον τρόπο εισόδου των ανεμβολίαστων στις επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι οριζόντια  αλλιώς το αντίθετο δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και θα επιφέρει ζημιά σε αρκετούς επιχειρηματίες.

Ο κ. Αθηνάδης ανέφερε ότι έχει ετοιμαστεί σχετικό υπόμνημα και θα σταλεί στα αρμόδια υπουργεία έτσι ώστε να επανεξετάσει η κυβέρνηση κάποια από τα μέτρα.

Από την πλευρά του Επιμελητήριου Χίου ο Παντελής Λεγάτος υποστήριξε ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση προκειμένου να διακοπεί η διασπορά της πανδημίας, τόνισε όμως ότι δεν υπάρχουν καταστήματα στα οποία κολλάει ή δεν κολλάει ο ιός.

Την έντονη ανησυχία των εμπόρων αναφορικά με την εφαρμογή των μέτρων στο λιανεμπόριο, μετέφερε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου που τόνισε ότι οι έμποροι δεν μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα και ελεγκτές.

Η κ. Αμπαζή υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι δημιουργείται ανταγωνισμός μέσω μη έντιμων πλαισίων, καθώς αρκετά είδη λιανεμπορίου, πωλούνται σε σουπερ μάρκετ, όπου η είσοδος των ανεμβολίαστων γίνεται με διαφορετικούς όρους, ζητώντας να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση για αναθεώρηση των μέτρων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στάλθηκε σαφές μήνυμα από όλους για εμβολιασμό των πολιτών έτσι ώστε η κανονικότητα να επιστρέψει στην ζωή των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων.

 

 

 

provlimatismos_ston_emporiko_kosmo_gia_ta_nea_metra

Σχετικά Άρθρα